Мицрософт истражује досадну грешку у оперативном систему Виндовс 10

 Виндовс 10 акредитиви

Прошлог месеца смо известили о једном новом проблем у оперативном систему Виндовс 10 који би могао да поремети Менаџер акредитива , што отежава корисницима, па чак и пословним клијентима, да се пријаве на одређене апликације, као што је Гоогле Цхроме. Поред тога, ова гадна грешка би вас такође могла насумично одјавити са ваших веб локација ако сачувате своје акредитиве на Виндовс 10.

На основу нових открића, изгледа да грешка погађа апликације које користе ДПАПИ (АПИ за заштиту података) за заштиту корисничких акредитива преко Виндовс Цредентиалс Манагер-а.

У основи, ДПАПИ је АПИ који користе десктоп апликације за заштиту ваших сачуваних лозинки када не желите да их поново унесете када се пријавите на апликације или веб локацију.Можда нисте схватили, али неколико апликација користи АПИ за заштиту података и то је кључна компонента оперативног система Виндовс 10. Након Виндовс 10 верзије 2004 или недавног кумулативног ажурирања, грешка узрокује да Виндовс 10 заборави сачуване лозинке за апликације, као што су Цхроме, ВПН услуге итд.

Цхроме ме одјављује више пута дневно на свим мојим веб локацијама. Занимљиво, Едге има исти проблем (претпостављам због Цхромиум мотора). Такође није могуће синхронизовати или пријавити грешке у Мицрософтовим сопственим апликацијама, као што су: Маил, Цалендар и ОнеДриве, приметио је један корисник, а на форуму има сличних притужби ( 1 , два )

У разговору за Виндовс Латест, Мицрософт је потврдио да су свесни извештаја и да активно истражују проблем. Иако нам је Мицрософт рекао да разматра ове извештаје о проблему, званично решење још увек није доступно.

 Опције пријављивања у Виндовс 10

Према извештајима које смо видели, грешка утиче на бројне апликације, укључујући Едге, Цхроме, Ацробат, Оутлоок, ОнеДриве, па чак и ВПН услуге. Мицрософт је покренуо засебну истрагу о проблему са аутентификацијом ВПН-а путем функције Виндовс Сецурити.

Занимљиво је да су Цхромиум инжењери такође покренули сопствену истрагу о овом проблему, али њихови првобитни налази сугеришу да је проблем у оперативном систему Виндовс 10 и да утиче на друге апликације у систему које користе ДПАПИ (АПИ за заштиту података).

Иако је ово далеко од досадних проблема са Виндовс 10 које смо видели последњих месеци, то је и даље фрустрирајуће питање јер се многи људи ослањају на Менаџер акредитива.

Ако сте надоградили на Виндовс 10 верзију 2004 и имате проблема са сачуваним акредитивима или сесијама прегледања, можете или сачекати док Мицрософт не закрпи грешке или поново инсталирајте Виндовс 10 Маи 2020 Упдате користећи ИСО слике .

Популар Постс