Мицрософт има план да повећа усвајање оперативног система Виндовс 10 пре Виндовс 7 ЕОЛ

 Виндовс 10 надоградња

Виндовс 7 ће престати да прима ажурирања и безбедносне закрпе од јануара 2020. године, што ће учинити ОС несигурним за даље коришћење. ЕОЛ се односи на „крај живота“ и то је тачка у којој Мицрософт престаје да подржава производ. С обзиром на то да ће Виндовс 7 бити окончан 2020. године, постоји огромна потенцијална прилика за Мицрософт-ове препродавце.

Очигледно постоји више шанси за партнере да продају клијенте о миграцијама и другим услугама. Извештај тврди да ће до тренутка када Мицрософт прекине подршку за Виндовс 7, око 30 процената свих рачунара бити набављено преко ДааС-а (познатог и као уређај-као-услуга).

 Виндовс комерцијални ЕОЛ

Слика љубазношћу: ЗДНет.цом и МицрософтДааС приступ би очигледно требало да циља организације и предузећа. Мицрософт је наводно саветовао препродавце да користе ДааС приступ за постављање платформе са различитим услугама и закуп нових Виндовс 10 рачунара корисницима уместо да једноставно продају уређаје.

Тржишни удео Виндовс 10 и 7 од независних фирми

Мицрософтов Виндовс 7 оперативни систем има мање од 40% тржишта и док полако опада, многи корисници уопште нису спремни да пређу на модеран производ.

Виндовс 10 је прошлог месеца забележио повећање тржишног удела од 0,18 одсто, упркос томе што је добио неколико побољшања у погледу карактеристика и перформанси. Виндовс 7 је скочио са 41,79 посто на 43,03 посто, према подацима НетМаркетСхаре.

СтатЦоунтер, са друге стране, извештава да је Виндовс 10 најпопуларнији десктоп оперативни систем. СтатЦоунтер-ов прошломесечни извештај такође додаје да је Виндовс 10 пао са 47,21% на 46,75%, када се Виндовс 7 побољшао са 39,44% на 39,63%.

Популар Постс