Мицрософт финализује ажурирање за Виндовс 10Кс пре лансирања у пролеће 2021

 Кандидат за Виндовс 10Кс РТМ

После годину дана задиркивања и месеци потпуне тишине, Виндовс 10Кс је коначно готов и спреман је за пуштање у производњу (РТМ), што значи да ће доћи до нових лаптоп рачунара почетком следеће године.

У почетку се очекивало да ће Виндовс 10Кс бити лансиран са Сурфаце Нео (Мицрософтов уређај са два екрана), али ће сада прво бити лансиран на производима са једним екраном уз нека ограничења.

Мицрософт је сада интерно финализовао Виндовс 10Кс са Буилд 202КСКС (последње две цифре ће се вероватно променити). Ипак, немојте се превише узбуђивати, јер ће само они који купе нови производ моћи да испробају Виндовс 10Кс.Машине са унапред инсталираним оперативним системом Виндовс 10Кс ће се наћи у продавницама у пролеће 2021. (април-јун). Другим речима, нећете моћи да примените Мицрософтов дуго очекивани ОС на свом тренутном уређају осим ако нисте вољни да незванично креирате слику за покретање без икакве подршке компаније.

 Виндовс 10Кс почетни екран

За сада, Виндовс 10Кс Буилд 202КСКС доступан је само запосленима у Мицрософт-у, а технолошки гигант ће почети да потврђује дистрибуцију и процесе надоградње новог оперативног система почетком следеће године.

Како ће коначна верзија Виндовс 10 бити доступна корисницима следеће године, извори из Мицрософта верују да су основне карактеристике оперативног система непромењене. То значи да 10Кс и даље долази са новим искуством Старт менија без наслова уживо, новим Акционим центром са фокусом на обавештења, бржим Виндовс Упдате-ом и другим функцијама.

Виндовс 10Кс је лагана верзија оперативног система Виндовс и заснована је на Виндовс Цоре ОС-у. Тренутној верзији оперативног система Виндовс 10Кс недостаје изворна подршка за десктоп апликације, али извештаји сугеришу да Цлоуд ПЦ услуга ће помоћи корисницима да стримују своје Вин32 апликације преко удаљене везе засноване на Азуре-у.

Такође је вредно напоменути да Виндовс 10Кс не би требало да замени традиционалне рачунаре и оптимизован је за уређаје са ограниченом меморијом како би се такмичио са Гоогле Цхроме ОС-ом у образовној ниши.

Популар Постс