Мицрософт експериментише са овим новим функцијама за Виндовс 10

  Ажурирање функција оперативног система Виндовс 10

Следеће ажурирање функције за Виндовс 10 стиже касније овог месеца, али неће доћи са већим побољшањима. Чини се да Мицрософт ради на више нових функција, подешавања корисничког интерфејса и других побољшања за ОС.

Мицрософт интерно експериментише са више нових функција или подешавања за Виндовс 10, укључујући потпуно нови кориснички интерфејс заснован на вебу који ће се појавити када подесите нови уређај или конфигуришете тренутни уређај након Виндовс Упдате.

Сада када су пуштене нове верзије за преглед Виндовс 10, почели смо да копамо у потрази за мањим и већим недокументованим променама или предстојећим функцијама.Примећено је једно мало, али потенцијално интересантно подешавање: Виндовс 10 сада проширује Флуент Десигн на друге области оперативног система, почевши од Таск Виев-а или Виндовс временске линије.

Имајте на уму да су ове функције недовршене и ненајављене, али би се могле појавити у неким инсталацијама прегледа Виндовс 10 Инсидер.

Флуент Десигн се шири

Чини се да ће кључне карактеристике оперативног система Виндовс 10 бити представљене суптилном променом интерфејса познатом као ефекат откривања система Флуент Десигн, који се раније звао Пројецт Неон.

Флуент Десигн је већ доступан у оперативном систему Виндовс 10, као иу недавним верзијама Мицрософт апликација, али недостају ефекти откривања или транспарентности.

У следећем ажурирању функција, Мицрософт планира да дода Флуент Десигн на Виндовс временску линију или екран за пребацивање апликација, којем се може приступити помоћу пречице Вин+Таб.

  Виндовс 10 Таск Виев

Потражите сличне ефекте у другим областима Виндовс 10 током времена.

Препоручена подешавања претраживача

Мицрософт додаје нову опцију на страницу за конфигурацију подразумеваних апликација за Виндовс 10 која ће омогућити корисницима да лако пређу на подразумевана подешавања претраживача.

  Подешавања претраживача

Ако кликнете на дугме за потврду, Мицрософт каже да ће поставити Едге као подразумевани претраживач и закачити га на траку задатака и радну површину.

Поред тога, моћи ћете лако да изаберете подразумеване апликације за сваки формат датотеке и протоколе користећи нови оквир за претрагу.

Компоненте корисничког интерфејса засноване на вебу

Као што смо недавно известили, Виндовс 10Кс ООБЕ екран долази у Виндовс 10 а ово ново искуство је засновано на веб технологијама.

  ООБЕ веб кориснички интерфејс

Мицрософт се много клади на веб технологију за Виндовс 10 и ООБЕ је заправо веб апликација са функцијама које су у потпуности преузете са Мицрософт сервера, али ради без интернета.

Компанија је такође имплементирала кориснички интерфејс сличан ВинУИ у ЦлоудЕкпериенцеХост да би понудио изворно искуство.

  Виндовс 10 ООБЕ кориснички интерфејс екрана

Очекујемо више компоненти корисничког интерфејса заснованих на вебу у оперативном систему Виндовс 10 како се приближавамо лансирању модуларног ОС-а у пролеће (2/3 квартала) 2021.

Спотлигхт

Мицрософт такође доноси Функција Спотлигхт на Виндовс 10 на радну површину .

Ово ће вам омогућити да омогућите више позадина на радној површини и искуство је слично рефлектору на закључаном екрану, али Мицрософт неће приказивати предлоге, чињенице или огласе на радној површини када га користите.

  Виндовс Спотлигхт

Ово су нека мала подешавања и можда неће бити баш интуитивна за све кориснике, али би Мицрософт могао да уведе и неке друге узбудљиве промене, укључујући Акциони центар сличан Виндовс 10Кс у будућности.

Надајмо се да Мицрософт разматра проширење развоја оперативног система Виндовс 10 како би донео све друге 10Кс функције, а не само мања побољшања корисничког интерфејса.

Популар Постс