Мицрософт експериментише са још једним огласом у оперативном систему Виндовс 10

 Виндовс 10 ВордПад

Мицрософт је почео да убацује рекламе у Виндовс 10 са предложеним апликацијама у менију Старт. Виндовс 10 има много уграђеног оглашавања чак и ако купите нови рачунар који долази са Виндовс 10 Про или Хоме лиценцом вредном више од сто долара.

Виндовс 10 приказује огласе на закључаном екрану, менију Старт и апликацији Мицрософт Маил. Корисници Виндовс 10 су такође били сведоци појављивања огласа који истичу Мицрософтов ОнеДриве у оквиру Филе Екплорер-а.

У другом покушају да уновчи Виндовс 10, Мицрософт сада експериментише са рекламама у једној од најстаријих апликација — ВордПад-у. Према најновијим открићима, софтверски гигант планира да промовише Оффице онлајн апликације као што су Ворд, ПоверПоинт или Екцел у ВордПад-у са привлачним банером који се појављује на врху.Мицрософт може назвати банере као упутства или сугестије, али ово су очигледно огласи и циљ је да вас претвори у Оффице 365 клијента.

 ВордПад реклама

Софтверски гигант тренутно разматра следећих шест различитих промотивних порука у апликацији ВордПад:

  • Бесплатно испробајте Ворд на мрежи.
  • Испробајте Ворд бесплатно на мрежи.
  • Користите Ворд бесплатно на мрежи.
  • Користите Ворд, Екцел и ПоверПоинт бесплатно на мрежи.
  • Испробајте Оффице бесплатно на мрежи.
  • Испробајте Ворд, Екцел и ПоверПоинт бесплатно на мрежи.

Као што видите изнад снимка екрана, постоји дугме „Отвори Ворд“ које учитава Ворд на мрежи у подразумеваном веб претраживачу. На срећу, постоји дугме за затварање које скрива банер, али није јасно да ли дугме за затварање трајно уклања рекламу.

Мицрософт такође експериментише са банером у апликацији Виндовс 10 Маил и Мицрософт Невс. У свим огласима на Виндовс 10, корисници се подстичу да преузму Мицрософт апликације или приступе његовим услугама.

Вреди напоменути да Мицрософт тренутно не приказује ове рекламе потрошачима.

Можете очекивати да ће Мицрософт у будућности додати више реклама у Виндовс 10 уз ажурирање софтвера или на страни сервера, али ћете моћи да онемогућите већину огласа кроз подешавања.

Популар Постс