Мицрософт Едгеов ПДФ читач добија још једну сјајну функцију

Мицрософт Едге добија нове функције са сваким Едге Цанари и Дев ажурирањима – од свега уграђени алат за снимање екрана на нови приказ ПДФ странице. То је део Мицрософт-овог плана да мигрира све постојеће Едге функције на Цхромиум Едге и да се такмичи са Гоогле Цхроме-ом.

Када је Цхромиум Едге први пут покренут, открили бисте да су могућности ПДФ-а основне и да сте могли само да се крећете између страница, увећавате, умањујете, чувате, штампате или делите.

Током протеклих неколико месеци, Мицрософт је додао бројне функције ПДФ читачу, укључујући нову функцију која омогућава Едгеу да препозна структуру самог документа и омогући приступ садржају.Тренутно, претраживачи као што су Гоогле Цхроме и Едге једноставно вам омогућавају да увећате, умањите или прилагодите ширину документа.

Мицрософт жели да додатно побољша искуство читања помоћу нове функције приказа страница. Ово је нови додатак Едге-у који ће вам омогућити да користите екран рачунара као дневник тако што ћете истовремено приказати две странице.

 ПДФ са два окна

Сада можете да отворите ПДФ у оквиру Мицрософт Едге-а и приступите новој опцији приказа странице са траке са алаткама претраживача која клизи надоле са врха странице. Опције унутар траке са алаткама укључују: садржај, умањивање, умањивање, увећање, ротирање, уклапање у страницу и приказ странице.

Додирните опцију „приказ странице“ на траци са алаткама и то ће вам омогућити да промените изглед и прикажете две ПДФ странице једна поред друге.

 Мицрософт Едге ПДФ приказ странице

То је прилично згодан додатак и Мицрософт такође ради на другим ПДФ функцијама , укључујући ПДФ белешке.

Имајте на уму да Мицрософт не планира да се такмичи са пуноправним ПДФ уређивачима, али Мицрософт жели да побољша репутацију Едге-а као читача ПДФ-а на Виндовс-у.

Популар Постс