Мицрософт Едге за Виндовс 10 добија подршку за веб виџете и још много тога

 Мицрософт Едге за Виндовс 10

Мицрософт Едге, који је један од најбољих претраживача за Виндовс, добија три нове функције у следећем великом ажурирању. Чини се да Мицрософт тестира нову функцију веб виџета, Цхроме-ову претрагу картица и мени проширења за претраживач.

Виџети постоје већ дуже време на Андроиду и изгледа да ће Виндовс 10 такође добити подршку за виџете преко Мицрософт Едге-а. Компанија из Редмонда тренутно тестира виџет вести + временска прогноза који ће вам најновије наслове држати на дохват руке са Бинговим МСН феедом вести и његовим једноставним, али ефикасним виџетом ако волите да читате наслове.

Виџет за вести за Мицрософт Едге је заснован на истом приступу као Предстојеће вести о траци задатака и временска прогноза за Виндовс 10 . Може да прикаже ваш персонализовани брифинг, са актуелним популарним причама релевантним за ваша интересовања (као што су спорт, финансије, итд.) и/или локацију.Такође можете да затворите прегледач и да приступите виџету тако што ћете кликнути на икону која лебди изнад радне површине и других Виндовс апликација.

 Мицрософт Едге веб виџет

У овом тренутку, Мицрософт експериментише само са виџетом за вести и вероватно ће више виџета бити представљено касније ове године. Према Мицрософт-у , веб виџет је део увођења контролисаних функција (ЦФР) и тренутно га има доступан само подскуп корисника.

Претрага картица

Поред веб виџета, Мицрософт такође ради на подршци за претрагу картица за Цхромиум Едге.

Као и Гоогле, Мицрософт постепено додаје функције које олакшавају управљање великим бројем картица.

 Претрага картица Цхромиум Едге

Прошле године, компанија је додала подршку за „вертикалне картице“, а ново ажурирање ће донети претрагу Цхроме картица. Као што име каже, ова нова функција ће вам омогућити да тражите отворене картице.

Као што је приказано на горњем снимку екрана, функцији претраживања картица може се приступити са горње траке претраживача.

Мени проширења

Фокусиран на једноставност, мени екстензија коначно долази у Мицрософт Едге и биће означен иконом слагалице.

 Мени проширења ивице

Свим екстензијама се може приступити када додирнете икону слагалице. Ако вам се не свиђа нови изглед, увек можете да закачите екстензије на траку за адресу.

Популар Постс