Мицрософт Едге напредује у свету потрошача и предузећа

 Мицрософт Едге популарност

Мицрософт је запањио технолошку индустрију када је објавио да укида Мицрософт Едге мотор за рендеровање и да ће заменити подразумевани механизам за веб рендеровање Виндовс 10 оним који је развио Цхромиум, који је пројекат отвореног кода на челу са Гоогле Цхроме инжењерима.

Постоји много разлога за неуспех старог Едге-а, али значајан је Гоогле-ова доминација над вебом и недостатак Мицрософтове намере да развије претраживач богат функцијама пре него што укине Интернет Екплорер.

Још један је недостатак екстензија у Едге веб продавници. У Едге продавници додатака било је само 118 екстензија, што је био само делић оних понуђених у Гоогле веб продавници.Мицрософт је рекао да одобравају само екстензије које је тестирао и валидирао његов Едге тим како би се осигурао квалитет и сигурност, али је овај приступ имао негативан ефекат и више корисника је прешло на боље алтернативе, као што су Цхроме и Фирефок.

Усвајањем Цхромиум-а, Мицрософт је решио све ове проблеме и Едге сада добија све чешће исправке. Поред тога, Едге је и даље бржи од Цхроме-а, захваљујући бројним ресурсима и побољшања потрошње енергије направио Мицрософт.

Према НетМаркетСхаре и СтатЦоунтер-у, Мицрософт Едге расте изузетном брзином . НетМаркетСхаре је рекао да је Едге сада други најпопуларнији веб претраживач, док извештај СтатЦоунтер-а сугерише да Едге још увек сустиже и да ће ускоро победити Фирефок.

 Октобарски удео на тржишту претраживача

септембарски и октобарски бројеви

Слично томе, нит коју су креирали ИТ администратори сугерише да Мицрософт Едге такође напредује на тржишту предузећа.

И даље преферирам Фирефок у односу на друге претраживаче, али [Едге је] сада заправо веома употребљив претраживач. Искрено говорећи, више волим то од Цхроме-а. Само због Гоогле-ових ствари које вребају, један ИТ администратор приметио а други су се такође сложили да је Цхромиум Едге бољи од застарелог Едге-а или Цхроме-а.

Брз је, поштује много више ХТМЛ5 стандарда, може се конфигурисати тако да се неприметно пребаци на ИЕ режим на старим веб локацијама предузећа (нпр. сајтови којима је потребна Јава) и одлично се интегрише са О365. Прошло је време када је Едге имао само једну сврху: преузимање другог претраживача, приметио је други пословни корисник.

Постоји много разлога за успех Цхромиум Едге-а. Али значајна је контрола приватности, а друга подршка за све функције Цхроме-а.

Тржишни удео Мицрософт Едге-а ће вероватно постати бољи у наредним месецима пошто се ажурирање за Виндовс 10 за октобар 2020. испоручује са Цхромиум верзијом и ту је и искачућа препорука на траци задатака да подсетите кориснике на надограђено Едге искуство.

Популар Постс