Мицрософт Едге на Виндовс 10 добија дугме за репродукцију/паузу медија

 Рубне контроле медија

Гоогле ради на новом дугмету за репродукцију и паузу за Цхроме-ову траку са алаткама, а ова функција очигледно долази и у Едге претраживач. Са најновијим ажурирањем Едге Цанари, Мицрософт је додао ново дугме на траку са алаткама претраживача које ће вам омогућити да паузирате, наставите или промените нумеру репродукције медијског садржаја.

Нова Мицрософт Едге функција се зове Глобалне контроле медија (ГМЦ) и подразумевано је омогућена. Ова функција подржава и аудио и видео садржај, а такође ради са популарним платформама као што су ИоуТубе или Даилимотион.

То би требало да помогне корисницима да паузирају или наставе видео или аудио репродукцију у претраживачу са било ког места и такође није важно одакле медији долазе, према налазима. Глобалне контроле медија

Вреди напоменути да експериментална заставица није доступна за онемогућавање функције.

Функција читања наглас у Едге-у

Мицрософт је недавно представио ажурирање за Едге Дев и Едге Цанари са новом функцијом читања наглас заснованом на облаку. Мицрософт каже да су 24 текста заснована на облаку у гласовне гласове додата претраживачу заснованом на Цхромиум-у у најновијем ажурирању.

Ово је значајно ажурирање класичног Едге-а, који је понудио стандардно незграпно и роботско аудио искуство. Нови Едге претраживач може да вам чита веб локације наглас користећи природне гласове, а компанија Редмонд такође нуди неке гласове брзином од 24 кбпс.

 Едге је прочитао наглас

Ако често читате ПДФ-ове и књиге на свом Виндовс рачунару, ова функција ће вам бити од помоћи. Можете да тестирате нова побољшања тако што ћете отворити веб страницу у Едге Дев/Цанари и десним тастером миша кликнути опцију Реад Алоуд.

Након што дозволите претраживачу да чита странице наглас, можете одабрати различите гласове тако што ћете кликнути на Изабери глас.

Популар Постс