Мицрософт Едге функција адаптивних обавештења је сада доступна

Мицрософтов Едге претраживач заснован на Цхромиуму је солидна алтернатива Гоогле Цхроме-у и сада добија подршку за још једну занимљиву функцију која се зове адаптивно обавештење. Попут Цхроме-а и Фирефока, Мицрософт Едге такође дозвољава веб локацијама да вам шаљу обавештења преко Виндовс Ацтион Центер-а, али постоје тренуци када их једноставно не желите.

Кад год посетите веб локацију са вестима или платформу друштвених медија која жели да вам пошаље упозорења или обавештења, Мицрософт Едге приказује искачући прозор који вас пита да ли желите да примате упозорења или не.

Да би обавештења била мање досадна, Мицрософт Едге је прошле године ажуриран функцијом тихих обавештења, која у суштини има за циљ да блокира досадна обавештења и да вас и даље упозорава путем иконе у адресној траци.Ако сте заинтересовани, можете кликнути на икону звона и дозволити будућа обавештења са тог одређеног сајта.

Мицрософт сада ради на 'прилагодљивим обавештењима', која је заснована на новом систему оцењивања где ће дугме Блокирај дати јак негативан сигнал, док ће се игнорисање и одбацивање сматрати слабим негативним сигналом.

 Мицрософт Едге обавештења

На основу података добијених од радњи корисника (блокирање, одбацивање, игнорисање), Мицрософт ће приказати пуну обавештења или тихе захтеве преко иконе звона. Сајтови који прате добру праксу и имају високу стопу прихватања корисника ће приказати пуну поруку у Мицрософт Едге-у.

Стопа прихватања је заснована на стварним подацима и то би могло бити најефикасније решење за оно што је прави проблем за многе људе. Мицрософт такође каже да планира да редовно ажурира ову функцију и дизајнира најефикаснији праг резултата како би помогао и корисницима и издавачима.

Функција прилагодљивих обавештења тренутно се покреће на Мицрософт Едге 88 (стабилна) путем ажурирања на страни сервера, тако да је нејасно када ће бити омогућена за све.

Да бисте користили ову употребу, требало би да искључите опцију Тихи захтеви за обавештења у Подешавања > Колачићи и дозволе за сајт > Обавештења.

Поред побољшања обавештења, Мицрософт такође ради на веб виџетима за Едге и нове функције за веб апликације засноване на Гоогле Цхроме-у.

Популар Постс