Мицрософт Едге добија режим перформанси на Виндовс 10

Мицрософт Едге је невероватан десктоп претраживач, који садржи у основи све важне функције доступне на тржишту данас. Мицрософт сада ради на новој функцији која се зове режим перформанси, дизајнираној посебно за перформансе, посебно када играте игрице или користите друге апликације.

2020. Мицрософт је представио картице за спавање да бисте смањили количину РАМ-а и ЦПУ (процесне) снаге коју користи претраживач. Ова функција сама по себи није довољна да побољша укупне перформансе система јер постоје фактори који утичу на употребу РАМ-а и ЦПУ-а Едге-а у оперативном систему Виндовс 10.

Као што је приказано на слици испод, Мицрософт Едге сада додаје нову опцију режима перформанси у системске поставке претраживача. Када је омогућен, Едге ће покушати да оптимизује укупну брзину претраживања веба, одзив и смањи употребу ЦПУ-а, РАМ-а и батерије без утицаја на целокупно искуство. Режим перформанси Мицрософт Едге

Међутим, Мицрософт је приметио да ће побољшања перформанси варирати и да резултат на крају зависи од навика корисника у прегледању.

Режим перформанси у Мицрософт Едге-у има за циљ смањење укупне употребе ресурса

У нашим тестовима смо приметили да тај режим перформанси приморава картице за спавање када су картице неактивне пет минута.

Подразумевано, картице за спавање су подешене да иду у стање мировања након два сата неактивности. Када је режим перформанси омогућен, Едге ће одбацити картице након само пет минута неактивности и још увек можете да пробудите картицу која спава једноставним кликом на њу.

Мицрософт Едге ће такође открити активности великих ресурса у позадини (као што су аудио или видео) и блокирати спавање тих картица. Као што можда знате, Едге-ов режим спавања је заснован на основној Цхромиум технологији која спречава позадинске активности и скрипте како би се смањила употреба ресурса уз чување података прегледања.

Ово би требало да смањи употребу меморије, ЦПУ-а и батерије у већини случајева. Поред картице за спавање, Едгеов режим перформанси ће такође подесити друга подешавања прегледача да би побољшао перформансе.

Вреди напоменути да све локације и функције претраживача раде као и пре након омогућавања режима перформанси.

Ова функција је тренутно доступна у Мицрософт Едге Цанари 91 за одабране кориснике и требало би да уђе у стабилно издање касније ове године.

Популар Постс