Мицрософт Едге добија подршку за ВебП слике са ажурирањем за Виндовс 10 Редстоне 5

 Мицрософт Едге са сетовима

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

ВебП је формат слике који је развио Гоогле и ради у веб прегледачима као што је Цхроме. Гоогле-ов ВебП подржава компресију без губитака и губитака и нуди смањење величине у поређењу са популарним форматима као што су ЈПГ и ПНГ.

Прегледачи засновани на Цхромиум-у као што су Цхроме, Вивалди и Опера су до сада подржавали само ВебП формат. Са следећим великим издањем Виндовс 10 кодног назива Редстоне 5, Мицрософт додаје подршку за ВебП формат слике у Едге претраживач. Иако је то свакако добра ствар, подршка је ограничена на уређаје са Виндовс 10 Редстоне 5. ВебП за Мицрософт Едге

Мицрософт је прошлог месеца такође објавио ново проширење за Виндовс 10 које омогућава корисницима да ручно омогуће подршку за Гоогле-ов ВебП медијски формат у Едге претраживачу. Не само Мицрософт Едге, већ и друге системске апликације ће такође подржавати ВебП формат слике.

Непотребно је рећи да је Мицрософт уложио много труда да Едге буде преферирани избор за кориснике Виндовс 10 широм света, али Гоогле Цхроме је и даље водећи претраживач на десктопу са уделом од више од 60 процената. Мицрософт Едге је далеко иза Цхроме-а и Фирефок-а са нешто више од 4 процента тржишног удела.

Популар Постс