Мицрософт Едге добија нову функцију која недостаје већини претраживача

 Функција бочне траке Мицрософт Едге

На својој Буилд конференцији у мају, Мицрософт је најавио да ће ново искуство претраживања бочне траке доћи у његов претраживач Едге касније ове године.

Као што се очекивало, нова функција претраживања бочне траке сада се покреће у Мицрософт Едге у ​​стабилном каналу (производна верзија). У Мицрософт Едге верзији 87.0.664.5 или новијој, сада можете да приступите новој бочној траци која вам омогућава да изаберете текст на веб страници и извршите Бинг претрагу у оквиру картице прегледача.

Као што можете видети на снимку екрана испод, нова бочна трака са Бинг претраживачем појављује се на десној страни прегледача са везама и картицама ка веб страницама. Мицрософт Едге претрага бочне траке

Да бисте приступили бочној траци за претрагу, потребно је да истакнете реч или фразу да бисте добили више информација преко Бинг-а. Функција претраге на бочној траци је од помоћи када желите да сазнате више о одређеној теми без напуштања тренутне картице.

На пример, можете да истакнете реч „Мицрософт“ у овом чланку и да кликнете десним тастером миша, а затим изаберете „Претражи на бочној траци“ да бисте приступили панелу.

Такође, опција „Претражи веб“ се не замењује нити уклања, што значи да ће Мицрософт и даље дозвољавати корисницима да одвојено отворе кључну реч на новој картици.

Поред тога, функцији претраживања бочне траке може се приступити директно са адресне траке, као што је приказано на слици испод.

 Претрага на бочној траци

Вреди напоменути да је могућност претраживања садржаја унутар картице претраживача преузета из оригиналног Мицрософт Едге-а (наслеђе). У Мицрософт Едге (застарели) можете да користите функцију под називом „Питај Цортану“ да бисте приступили Бинг резултатима претраге на бочној траци.

С обзиром да се ова функција покреће без икакве јавне најаве, вероватно ће бити доступна већем броју корисника у наредним данима. Према нашем тестирању, нова табла за претрагу бочне траке укључена је у Мицрософт Едге 87 за Виндовс 10, Виндовс 7 и мацОС.

Мицрософт константно експериментише са Едге-ом заснованим на Цхромиум-у, а нове функције су такође додате претраживачу у бета каналима. На пример, јучерашње Ажурирање Едге Цанари се испоручује са подршком за конекцију са мерењем за Виндовс 10 , што би могло помоћи корисницима да смање употребу података у позадини.

Популар Постс