Мицрософт Едге добија нову функцију акцентних тема која омогућава свеж изглед

 Мицрософт Едге прилагођене теме

Као и Гоогле Цхроме, Мицрософт Едге (издање Цхромиум) такође долази са подршка за теме преко Мицрософт продавнице и Гоогле веб продавнице. Теме прегледача су прилагођене маске и могу да дају Цхроме-у или Едге-у потпуно нови изглед са новим бојама, позадинским сликама и још много тога.

Мицрософт и Гоогле су тренутно заузет пречишћавањем званичне мрачне теме у претраживачу , али нема потребе да чекате на друга побољшања. Мицрософт је сада почео да уводи нову функцију која вам омогућава да креирате сопствене теме за нови изглед.

Традиционалне теме омогућавају дубинско прилагођавање у прегледачима заснованим на Цхромиум-у, али ова нова подршка за „теме акцентних боја“ ће вам помоћи да прилагодите шему боја претраживача. Мицрософт Едге кориснички интерфејс

Мицрософт је већ додао ову функцију у Едге Цанари, али је потребно ручно омогућити из менија са заставицама. Да бисте омогућили подршку за теме боја акцента у прегледачу, следите ове кораке:

  • Отворите Едге://флагс
  • Потражите бирач тема.
  • Омогућите заставицу и поново покрените претраживач.

Тренутно, Едге-ов нови алат за прилагођавање вам омогућава да изаберете прилагођену боју за траку са алаткама, Мицрософт лого на страници нове картице и прозор прегледача. Слична функција је такође укључена у Гоогле Цхроме у менију профила, али изгледа да је Мицрософтова имплементација боља.

 Едге прилагођене теме боја

Постоје бројне унапред подешене опције боја за које можете да бирате, али сада је само питање времена када ће Мицрософт почети да ради на бирачу боја теме који ћете моћи да користите да изаберете нијансу боје са радне површине или друге апликације.

У будућности можете ручно да изаберете основу боја за своју тему, а Мицрософт ће се аутоматски побринути за жељене опције.

Мицрософт Едге-ова генерација тема заснована на акцентним бојама је жива у верзијама Цанари-а и очекује се да ће ова функција бити покренута заједно са вертикалним картицама у Едге 88 или 89.

Популар Постс