Мицрософт Едге добија нови мини контекстни мени

Имати превише ставки у контекстуалном менију (десни клик) може бити неугодно када желите да извршите одређену радњу у Мицрософт Едге-у. И постоје најмање једна или две опције у вашим контекстним менијима које никада не користите, посебно када читате ПДФ документ у прегледачу.

У верзијама Цанари-а, Мицрософт експериментише са новом функцијом под називом „Мини контекст мени“, која је у основи поједностављена верзија менија садржаја за Едге претраживач. Као што је приказано на слици испод, мини контекстни мени ради само у ПДФ документима и омогућиће вам да истакнете текст или додате коментаре.

Могуће је да технолошки гигант разматра и мини контекстне меније за друге области Мицрософт Едге-а. Контекстни мени ивице

Насупрот томе, управљање менијем десног клика у прегледачу може бити досадан задатак, посебно када нисте вољни да користите екстензије трећих страна. Идеја за „мини“ контекст мени би коначно могла да смањи неред и биће пуштена свима до краја лета.

 Мицрософт Едге мини контекстни мени

ПВА и друга побољшања за Мицрософт Едге

Мицрософт ради на новој функцији која ће вам омогућити да брзо прелазите између више профила када користите прогресивне веб апликације (ПВА) засноване на Едге-у. Другим речима, моћи ћете да управљате различитим профилима за веб апликације и не морате да инсталирате веб апликацију за све профиле.

Нови мењач профила за Едге веб апликације је доступан само путем канала за тестирање и више корисника ће добити приступ касније ове године.

Поред новог мењача профила, Мицрософт је такође имао потврдио да тестира нови менаџер преузимања да би прегледач помогао корисницима да управљају својим преузимањима директно са траке са алаткама.

Мицрософт А/Б тестира ове функције, али можете окушати срећу тако што ћете преузети Цанари верзије Едге-а.

Популар Постс