Мицрософт Едге добија нове функције за мултитаскинг и још много тога

Мицрософт Едге заснован на Цхромиум-у добија нове функције у најновијем ажурирању како би побољшао искуство пусх обавештења, омогућио подршку за бољи мултитаскинг са прилагођеним називима прозора и побољшао ваше искуство читања ПДФ-а уз интеграцију белешки.

Прва нова функција се зове позадинска обавештења и сада је доступна свима који користе Мицрософт Едге 85 или новији.

Као предлози имена, позадинска обавештења ће омогућити Мицрософт Едге-у да вам шаље упозорења са ваших омиљених веб локација и услуга када прегледач не ради у позадини.Тренутно, ако желите да примате пусх обавештења на Виндовс 10, морате да отворите прегледач или га барем минимизирате на траку задатака. Ова нова подршка за обавештења у позадини омогућиће Мицрософт Едге-у да вам шаље пусх упозорења када претраживач није активно покренут.

Цхромиум Едге такође добија подршку за значке обавештења на траци задатака за прогресивне веб апликације (ПВА).

Прилагођено име прозора за мултитаскинг

Мицрософт коначно омогућава подршку за нову функцију која ће вам омогућити да именујете прозоре Едге ради лакшег обављања више задатака. Помоћу ове функције можете дати прилагођено име својим прозорима ради лакшег управљања прозорима.

У најновијим верзијама Едге Цанари, можете да кликнете десним тастером миша на насловну траку и изаберете да именујете прозоре. Ова функција је сада доступна свима и није сакривена иза експерименталних подешавања или заставица.

 Име прилагођеног прозора Едге

Такође је вредно напоменути да је именовање прозора функција коју су развили Гоогле инжењери и да сада иде на Цхромиум Едге након што су Мицрософт инжењери сматрали да је то корисно.

Именовање прозора је опционо и могло би да побољша више задатака и управљање картицама, али зависи од тога како користите Едге.

 Едге ПДФ белешке

Поред тога, Мицрософт сада дозвољава тестерима да истакну битне тачке у ПДФ документу текстуалном напоменом. Да бисте додали текстуалну белешку, потребно је да кликнете десним тастером миша било где у ПДФ-у и изаберете „Додај коментар“.

Мицрософт такође има почели да уводе ново искуство менија Фавортиес корисницима у Едге Цанари.

Популар Постс