Мицрософт Едге добија нове функције које помажу корисницима да обављају више задатака и истражују

 Мицрософт Едге нове функције

Мицрософт сада тестира три нове функције – Виндовс Наме, Профиле и Таб Сеарцх – у Цхромиум Едге-у како би помогао корисницима да обављају више задатака и истражују нове веб странице. Три нове функције су тренутно доступне у Едге Цанари преко експерименталних заставица и скрипте командне линије.

„Преименовање прозора“ је нова функција за кориснике који желе да именују прозоре прегледача ради лакшег управљања прозорима и пребацивања апликација. У Едге Цанари и Дев, можете једноставно да кликнете десним тастером миша на насловну траку и изаберете „Прозор имена“.

Ово ће отворити искачући мени са оквиром за текст који ће вам помоћи да подесите прилагођено име за прозор прегледача. Преименовање прозора такође долази у Гоогле Цхроме и могао би бити одличан додатак за кориснике који више воле да смање неред на радној површини организовањем сваког прозора на основу садржаја. Име прозора

На пример, можете да користите ову функцију да своје картице друштвених медија и радне картице држите у засебним прозорима са одговарајућим именом. Такође је корисно ако се ослањате на Виндовс временску линију за више задатака.

Премештање картица са једног профила на други

У Мицрософт Едге-у или било ком другом претраживачу можете имати више профила за различите кориснике или сопствене активности. На пример, можете да одржавате профил за посао, а други за лично прегледање да бисте ствари раздвојили.

Ово је врло уобичајена пракса када корисници користе исти претраживач да би ствари синхронизовали.

Нова промена профила компаније Мицрософт ће вам омогућити да лако пребацујете картице са једног профила на други. У Едге Цанари, сада можете да преместите своје картице са тренутног профила на друге профиле без потребе да покрећете другу инстанцу прегледача или копирате/лепите УРЛ-ове.

 Прозор профила Мицрософт Едге

Да бисте омогућили ову функцију, потребно је да следите ове кораке:

  • Отворите мени Едге флагс.
  • Потражите Мове табс то профиле -виндов.
  • Омогућите опцију.
  • Поново покрените претраживач.

Можете једноставно да кликнете десним тастером миша на картицу, а затим изаберете профил по свом избору.

Претрага картица у Едге-у

Гоогле је недавно почео да ради на функцији претраживања картица за Цхроме и ова функција се појавила у данашњем ажурирању Едге Цанари, али је тренутно скривена иза заставице командне линије.

Компанија се такође покреће нова Смарт Цопи и побољшања померања до Цхромиум Едге у ​​Канару.

Популар Постс