Мицрософт Едге добија још једну сјајну функцију обавештења у оперативном систему Виндовс 10

 Мицрософт Едге обавештења

Након увођења прогресивних веб апликација (ПВА), веб локације ових дана све више личе на апликације. Веб локације такође имају могућност да вам шаљу упозорења (обавештења) која су подржана у сваком прегледачу укључујући Цхромиум Едге.

Нажалост, веб-сајтови такође постају досаднији након што је сваки сајт за вести почео да тражи вашу дозволу да вам шаље обавештења. Никоме не треба сва та бука и Мицрософт већ дозвољава корисницима да искључе обавештења у Мицрософт Едге-у .

Са следећим ажурирањем, Мицрософт планира да уведе нову функцију на Виндовс 10 која ће осигурати да корисници никада не пропусте обавештења. Тренутно корисници пропуштају обавештења када су претраживачи затворени. То је зато што су Цхроме, Едге или Фирефок дизајнирани да вас упозоравају само када раде у позадини.Када коначно покренете прегледач, наићи ћете на гомилу обавештења и не можете напредовати док ручно не одбаците сва обавештења.

Добра вест је да ће нови Мицрософт-ов претраживач коначно подржати функцију позадинских обавештења за испоруку упозорења у реалном времену. Једном када су омогућене, веб локације вас неће нервирати нежељеним искачућим обавештењем када покренете Мицрософт Едге. Уместо тога, примаћете упозорења како стигну.

Мицрософт такође омогућава подршку за побољшане значке у Цхромиум Едге-у како би се значке приказивале на траци задатака чак и када прегледач није отворен.

 Едге значке

Према Цхромиум обавези, Мицрософт тестира још једну функцију за Цхромиум Едге која ће побољшати његову интеграцију Акционог центра.

Раније је догађај затварања обавештења покретан периодично сваких 10 минута како се обавештење више није приказивало у центру за радње. Али када се кликне на обавештење, требало би да покренемо само догађај клика на обавештење. Ова промена ажурира Цхромиум на догађај затварања обавештења која се не покреће за клик на обавештење у центру за радњу, Мицрософт приметио .

Ново искуство са обавештењима Цхромиум Едге-а ради само на Виндовс 10 верзији 20Х2 или новијој и почеће да се приказује корисницима касније ове године.

Популар Постс