Мицрософт Едге добија функцију навигације картицама коју нећете пронаћи у Цхроме-у

 Вертикалне картице у Мицрософт Едге-у

Мицрософт Едге добија занимљиву визуелну промену која ће вам омогућити да приступите картицама за прегледање у вертикалном распореду. Након новог ажурирања, Мицрософт каже да ће вам омогућити да све своје картице поставите на једну страну екрана.

Функција се званично зове Вертикалне картице и омогућиће вам да приступите својим картицама са леве стране екрана. Тренутно није јасно да ли ће корисницима бити дозвољено да мењају локацију вертикалних картица.

Мицрософт Едге функција вертикалних картица је тренутно доступна тестерима у Дев и Цанари каналима.Функција вертикалних картица је први пут најављена у марту и недавно је почела да се примењује за мали скуп корисника. Након данашњег ажурирања, моћи ћете да приступите овом новом искуству навигације картицама кликом на нову икону која се налази у горњем левом углу картица.

 Мицрософт Едге вертикалне картице

Ново дугме вам омогућава да прелазите између вертикалног и хоризонталног изгледа. Занимљиво је да картице можете преуредити и вертикално. Да бисте преуредили картице, можете да притиснете и држите тастер Цтрл и изаберете картице по свом избору, а затим можете да померите изабране картице унутар вертикалног распореда.

Ажурирање са новим распоредом вертикалних картица почеће да се примењује на Мицрософт Едге стабилни канал касније ове године.

Копирање и лепљење постаје боље

Поред тога, Мицрософт ради на побољшаном начину копирања и лепљења УРЛ адреса са траке за адресу у ваш садржај. Када користите ову функцију, можете копирати УРЛ из траке за адресу и налепити га као наслов са хипервезом уместо као обичан веб УРЛ.

Тхе побољшања копирања и лепљења примењују се само на веб странице отворене у програму Мицрософт Едге. Ово неће радити ако налепите УРЛ изван Мицрософт Едге-а.

Још једна нова функција вам омогућава да копирате и налепите садржај уз очување линкова, фонтова, слика и још много тога. То значи да сада можете да налепите садржај као обичан текст или такође можете да налепите садржај уз очување формата богатог текста.

Популар Постс