Мицрософт Едге да добије нове траке за померање на Виндовс 11 и Виндовс 10

 Мицрософт Едге трака за померање за Виндовс 11

Уочи издавања оперативног система Виндовс 11 у октобру 2021., Мицрософт је покушавао да реши проблеме конзистентности дизајна. Као део визуелне обнове, Мицрософт тестира изглед инспирисан Виндовсом 11 за неколико основних апликација, као што су Едге базиран на Цхромиум-у, Мицрософт Теамс, Сниппинг Тоол, МС Паинт и још много тога.

Постоје неке добре вести за кориснике Мицрософт Едге-а на Виндовс 10 и Виндовс 11: Мицрософт планира да пређе на нови дизајн траке за померање под називом траке за преклапање. Овај нови дизајн ће одговарати изгледу и осећају Виндовс 11 апликација, као што су Филе Екплорер и Сеттингс.

Да бисте испробали нове траке за померање Едге Цанари, морате да користите Цанари верзију Едге-а. Као што вероватно знате, Едге цанари прима ажурирања на дневној бази и ажуриране траке за померање су укључене у данашње ажурирање. Ако немате приступ новим тракама за померање, уверите се да је Едге Цанари ажуран. Мицрософт Едге трака за померање

Пре и после

Ако нисте упознати са програмом Едге Инсидер, можете се пријавити на Мицрософтовом веб сајт .

Можете да пратите ове кораке да бисте омогућили преклапајуће траке за померање:

  1. Идите на Едге мени са заставицама.
  2. Потражите траке за померање са преклапањем.
  3. Изаберите заставицу и уверите се да је омогућена.

Ако заставица није видљива у менију заставице, можете испробати ове кораке:

  • Отворите командну линију.
  • Унесите следећу команду.
  • %ЛОЦАЛАППДАТА%МицрософтЕдге СкСАпплицатионмседге.еке –енабле-феатурес=ОверлаиСцроллбар, ОверлаиСцроллбарВинСтиле, ОверлаиСцроллбарВинСтилеАниматион

У ажурирању странице са мапом пута, Мицрософт је потврдио да су преклапајуће заставице траке за померање враћене због захтева Инсајдера.

Друга побољшања долазе у Едге за Виндовс 11

На Виндовс 11, Мицрософт има заставицу која се зове Омогући Виндовс 11 Висуал Упдатес то Едге Цанари и омогућава корисницима да омогуће тему Мица оперативног система Виндовс 11 за насловну траку. Иконе насловне траке за минимизирање, максимизирање и затварање су такође поравнате у средини што доводи претраживач у складу са дизајном који се види у Виндовс 11.

Застава такође омогућава акрилни ефекат Флуент Десигн-а за различите контекстне меније и меније претраживача, укључујући главни мени. Остале промене корисничког интерфејса укључују светлије текстове и побољшану величину фонта, а заобљени углови су сада видљиви када корисници пређу преко различитих ставки прегледача.

Ово освежавање корисничког интерфејса није велико, али је могуће да би Мицрософт могао да уведе додатна визуелна ажурирања за Едге и на крају ће такође користити корисницима Виндовс 10.

Поред побољшања корисничког интерфејса, Очекује се да ће Едге заснован на Цхромиуму добити и нове ПДФ функције , подршка за побољшане картице за спавање, импресивна побољшања читача и још много тога.

Популар Постс