Мицрософт Едге ће вас спречити да случајно затворите своје картице

 Мицрософт Едге картице

Мицрософт не жели да корисници Едге буду у очају када грешком затворе своје картице. Тренутно, ако случајно притиснете Алт + Ф4 пречицу на тастатури или додирнете дугме за излаз у прозору, Мицрософт Едге или Цхроме ће једноставно изаћи без икаквог упозорења.

Нежељени излаз из прегледача је срање, посебно када је отворено неколико важних сесија прегледања. На срећу, Мицрософт сада ради на решењу које ће вас заштитити од нежељених незгода.

Према експерименталним ознакама које се налазе у верзијама Цанари-а, ускоро можете омогућити заштиту картица у Мицрософт Едге-у како бисте могли да ухватите грешку пре него што Виндовс или мацОС затворе прегледач.У суштини, само треба да одете у подешавања Мицрософт Едге-а и омогућите опцију „Питај пре затварања више картица“, као што је приказано на слици испод.

 Дозвола за излаз из Мицрософт Едге картица

Једном када је омогућен, Мицрософт Едге за Виндовс 10 и мацОС ће приказати искачуће упозорење када покушате да затворите више активних картица.

Постојаће две опције – Затвори све да изађеш из прегледача и Откажи да наставиш да користиш прегледач. Такође можете да изаберете Не питај ме поново у искачућем прозору да бисте онемогућили ову функцију без отварања странице подешавања Едге-а.

 Упозорење о затварању свих картица ивице

Мицрософт Едге-ово решење је елегантно и неће вас упозорити када имате отворену само једну картицу. Упозорење се појављује само када имате више отворених картица, али у будућности би било могуће увек дати упозорење ако покушате да изађете.

Ако желите да тестирате ову функцију одмах, инсталирајте Едге Цанари и омогућите експерименталну заставицу означену као Питај пре затварања више картица.

 Ивице заставице за више картица

Очекује се да ће ова функција стићи у стабилне верзије Мицрософт Едге-а почетком следеће године и уштедеће вам много времена ако сте склони грешком да затворите своје картице.

Додатно, Мицрософт такође ради на новој теми акцента за Едге , побољшања за верзију Андроида, брже време покретања и још много тога.

Популар Постс