Мицрософт Едге ће променити начин на који Алт-Таб на Виндовс 10 функционише

 Виндовс 10 поставља Едге

Претпрегледне верзије ажурирања за Виндовс 10 Редстоне 5 укључивале су функцију „Сетови“ која је корисницима омогућавала да додају картице у скоро сваки прозор. Мицрософт је рекао да ће Сетови додати картице налик претраживачу у скоро сваки прозор апликације и требало је да подржава и традиционалне десктоп апликације, што значи да ће Сетови додати картице и у Филе Екплорер.

Виндовс 10 Сетови су убрзо уклоњени из верзија за преглед и Мицрософт је потврдио да се функција Сетс вероватно неће вратити ускоро. Као што смо недавно известили, референце на сетове приказане су у СДК верзији 19577 , што сугерише да би Мицрософт могао да врати сетове у будућем ажурирању за Виндовс 10.

Поред скупова, Мицрософт је такође експериментисао са новим Алт+Таб искуством где корисници могу да се пребацују између картица унутар Сетова унутар Алт-Таб прекидача.Ако се верује да је нови извештај тачан, Мицрософт би могао да врати експериментално искуство Алт-Таб и Цхромиум Едге би могао да буде прва апликација која га подржава.

Ово ће вероватно бити део враћања искуства са сетовима на Виндовс 10 јер сетови мењају начин рада Алт+Таб дозвољавајући да се картице апликације појављују у Алт+Таб прекидачу. У блиској будућности, до пет недавних картица Мицрософт Едге ће се појавити у преклопнику апликација за Виндовс 10, којем се може приступити комбинацијом тастатуре Алт+Таб.

Тренутно, када притиснете Алт+Таб, Мицрософт приказује прозоре отворених апликација. У будућем ажурирању, Мицрософт ће приказати више картица Мицрософт Едге-а у преклопнику апликација Алт+Таб. На пример, ако имате три отворене картице у Мицрософт Едге-у, видећете три различите сличице у приказу Алт+Таб уместо једне.

Пошто је Едге заснован на Цхромиум-у, други претраживачи као што је Цхроме такође ће подржавати нови Алт-Таб прекидач за Виндовс 10.

УСБ4 подршка за Виндовс 10

У сродним вестима, Мицрософт ради на Виндовс 10 драјверима са одговарајућом подршком за УСБ4 уређаје у најновијој верзији за преглед. Можете очекивати Виндовс 10 уређаје са УСБ4 технологијом касније ове године.

УСБ4 је најавио УСБ Промотер Гроуп још у првој половини 2019. године, а нови стандард је заснован на Интеловом Тхундерболт 3 протоколу, који је дизајниран да испоручује брзине до 40Гбпс.

УСБ4 спецификације су финализоване и неке технолошке компаније већ лансирају уређаје спремне за УСБ4.

Популар Постс