Мицрософт Едге ажурирање за драматично смањење РАМ-а и ЦПУ-а

 Мицрософт Едге ажурирање перформанси

Мицрософт је коначно потврдио да је Цхромиум Едге-у додао нову експерименталну функцију одлагања или замрзавања картица. Ова функција је званично позната као картице за спавање и омогућава вам да привремено одбаците отворене картице, а затим их аутоматски вратите након одређеног временског периода који сте конфигурисали.

Ова функција је сада доступна на бета каналу и сјајна је ако вам је доста веб претраживача који су гладни ресурса. Првобитно је представљен са Цхромиум 79, а сада долази у Мицрософт Едге са побољшаним механизмом за смањење ресурса меморије, ЦПУ-а и батерије на десктопу.

Картице које су биле у позадини биће замрзнуте и Мицрософт каже да ће искључити позадинске задатке. Ово би могло смањити употребу меморије вашег Виндовс 10 за 32%, употребу ЦПУ-а за 37%, а такође би продужило век батерије вашег уређаја.Имајте на уму да побољшање перформанси такође зависи од конфигурације и употребе. Међутим, Мицрософт-ови повратни подаци сугеришу да су рани тестери приметили значајан пад у потрошњи ресурса и батерије.

 Коришћење меморије Мицрософт Едге

Такође, постоји изузетак за репродукцију аудио и видео записа. Другим речима, Мицрософт Едге неће замрзнути ваше позадинске картице када се екран снима или се активно репродукује видео/аудио.

Да бисте то сами испробали, требало би да инсталирате Цхромиум Едге бета верзије, омогућите функцију у подешавањима. Такође можете да промените подешавања и изаберете када картице треба да пређу у стање мировања – одмах, након неколико минута, једног сата, два сата или више.

Мицрософт је такође свестан проблема где неке локације можда неће радити када их наставите након што оду на спавање. Да би решио потенцијалне проблеме са компатибилношћу, Мицрософт Едге ће аутоматски открити те веб локације и спречити да картице пређу у стање мировања.

Мицрософт Едге ажурирање са надоградњом перформанси, нови Флуент Десигн, подешавања додирног корисничког интерфејса , а друга побољшања ће почети да се уводе корисницима у првој половини 2021.

Популар Постс