Мицрософт Едге ажурирање је постављено да врати ПДФ претрагу, подршку за писање

Мицрософт Едге би могао да добије две давно закашњеле функције – нове могућности претраживања у ПДФ документима и побољшану подршку за додир.

Не, Мицрософт Едге се неће такмичити са пуноправним уређивачима ПДФ-а као што је Адобе, али полако враћа функције из застарелог Едге-а (познатог и као УВП Едге).

Ако сте преузели ПДФ датотеку са претходним Мицрософт Едге-ом, приметили бисте одличне могућности Едге-а за рендеровање ПДФ-а. Могли бисте да се крећете до странице, докумената прегледача у приказима са два окна, глатко зумирате и умањујете, а затим истакнете важне тачке.Ове функције су сада доступне у Едге-у заснованом на Цхромиум-у, а Мицрософт такође враћа нову алатку за претрагу за ПДФ документе.

 Едге ПДФ претрага

У Едге Цанари, корисници сада могу приступити новој икони „претражи“ на врху странице, која вам омогућава да претражујете термине доступне у ПДФ документу.

Могућности писања мастила за корисника додира

Са Цхромиум Едге-ом, Мицрософт је недавно представио нову функцију под називом „ Веб Цаптуре “, који корисницима омогућава да направе снимак екрана веб садржаја, а затим га копирају у међуспремник.

У верзијама Едге Цанари, Мицрософт експериментише са новом функцијом која ће вам омогућити да цртате на снимцима екрана направљеним помоћу Веб Цаптуре-а. Ова опција би могла бити згодна за оне са уређајем који подржава оловку и додир.

Ова функција се тренутно покреће са Цанари верзијама Мицрософт Едге-а и није јасно када ће стићи за ширу јавност.

 Функција Едге веб мастила

Вреди напоменути да корисници неће видети опцију за мастило ако не користе подржани уређај. Без обзира на то, већ је могуће да корисници без оловке или без додира укључе функцију мастила у Мицрософт Едге-у и цртају помоћу свог миша.

Такође се чини да је ова функција у раној фази развоја и чини се да не ради чак ни са компатибилним хардвером.

Популар Постс