Мицрософт Едге 89 је сада доступан са новим функцијама

Ажурирање Мицрософт Едге 89, које је засновано на Цхромиум 89, сада је доступно за Виндовс 10 и мацОС. Да бисте преузели Мицрософт Едге 89, требало би да ручно проверите да ли постоје ажурирања или ћете их аутоматски примити у наредних неколико дана, наводи се у саопштењу Мицрософта.

У Едге 89, Мицрософт уводи картице за спавање, вертикалне картице, интензивно пригушивање ради побољшања перформанси претраживача и покретања – нову функцију која ће значајно смањити време покретања Едге-а на Виндовс 10.

Поред ових нових функција, Мицрософт такође уводи побољшања за уграђени ПДФ читач, подешавања приватности, групне политике, безбедност и још много тога. На пример, постоји нова политика за пословне клијенте да спречи инсталацију екстензија из продавница које нису Мицрософт.Листа нових функција у Мицрософт Едге 89

 1. Картице за спавање (сада опште доступне)
 2. Појачање покретања.
 3. Вертикални распоред картица.
 4. Интензивно смањење ресурса.
 5. Побољшања избора ПДФ-а.
 6. Аутоматско попуњавање сада подржава датум рођења.
 7. Мени екстензија.
 8. Нове групне политике.

Слеепинг табс

Подразумевано, Мицрософт Едге ће сада ставити неактивне картице у стање мировања како би смањио употребу процесора и меморије. Ова функција је најављена прошле године и Мицрософт је сада одлучио да је омогући свима.

У изјави, Мицрософт је напоменуо да картице за спавање оптимизују перформансе претраживача замрзавањем неактивних позадинских картица након одређеног времена. Картице ће избледети када спавају и ЦПУ/РАМ ресурси ће бити ослобођени, али то неће утицати на садржај унутар картице за спавање.

 Слеепинг Табс

Мицрософт је приметио да картице за спавање могу да смање употребу ЦПУ-а у просеку за 26% у поређењу са картицама које не спавају. Исто тако, такође може да смањи употребу меморије у просеку за 16%, али тачан резултат зависи од броја картица које сте отворили и конфигурације вашег система.

Очигледно, резултати су уочљивији када отворите неколико картица. Такође је вредно напоменути да Едге неће замрзнути пролазе за плаћање и друге важне картице.

Појачање покретања

Појачавање покретања је нова функција која ће повећати време учитавања до 41% у зависности од конфигурације вашег Виндовс уређаја.

 Појачавање покретања Мицрософт Едге 89

Када је омогућено, покретање покрета ће покренути Мицрософт Едге процесе у позадини када се уређај укључи. Као резултат тога, Едге ће се брже покренути, посебно ако га затворите и поново покренете уређај, па га поново отворите.

Вертикални распоред картица

У Едге 89 или новијим верзијама, вертикални распоред картица је сада генерално доступан.

 Мицрософт Едге 89 вертикалних картица

Вертикални распоред картица је дизајниран да олакша корисницима управљање великим бројем отворених картица и оне се појављују на левој страни прозора претраживача.

Интензивно пригушивање

Мицрософт је такође омогућио подршку за интензивно пригушивање, функцију коју су креирали Гоогле инжењери за Цхромиум. Ова функција би требало да смањи употребу ресурса тако што даје предност вашој активној картици у односу на друге у позадини, а такође би могла да продужи век трајања батерије.

Процес укључује пригушивање ЈаваСцрипт-а и неће имати утицаја на позадинске активности, као што су музика и обавештења.

ПДФ и побољшања штампања

Мицрософт побољшава избор текста у ПДФ документима отвореним у Едге-у како би смањио проблеме у одређеним документима.

Још једна карактеристика је могућност прилагођавања скалирања током штампања веб страница и ПДФ докумената.

Опције скалирања укључују – „Уклопи у страницу“, „Величина папира“ и „Стварна величина“. Трећа опција би обезбедила да величина документа остане непромењена и да се задржи квалитет оригиналног документа.

Мени екстензија

Мицрософт Едге такође добија потпуно нови мени екстензија од Гоогле Цхроме-а.

 Едге 89 мени екстензије

Ово ће вам омогућити да лако управљате својим екстензијама и сакривате/закачите екстензије.

Међутим, постоји квака - мени екстензија се покреће путем ажурирања на страни сервера за Едге верзију 89 и појавиће се на свим уређајима до краја месеца.

Остала побољшања

 • Аутоматско попуњавање ивица је ажурирано тако да укључује ваш датум рођења. Попут адреса или е-поште, можете да измените и избришете информације о датуму рођења у било ком тренутку тако што ћете посетити Едге подешавања.
 • Програмер: Сада можете да искључите упозорење Онемогући проширења режима програмера.
 • Предлози за аутоматско попуњавање ће сада укључивати садржај из Виндовс Цлипбоард-а. Ово ради само када кликнете на текстуално поље за број телефона, е-пошту итд.
 • Нове групне политике за пословне клијенте.

Како добити ажурирање

Мицрософт Едге ће се аутоматски ажурирати на верзију 89, али увек можете ручно да проверите да ли постоје ажурирања тако што ћете посетити Подешавања > О.

Запамтите да се ажурирање још увек покреће у неким регионима и да ће се појавити за преузимање у наредних неколико дана.

Популар Постс