Мицрософт доноси Виндовс Хелло подршку за свој Мицрософт Едге претраживач

Слика љубазношћу: ТхеВиндовсБуллетин.цом.

Мицрософт је почео са избацивањем подршке за Виндовс Хелло за свој веб претраживач, Мицрософт Едге за кориснике оперативног система Виндовс 10. Корисницима ће сада бити дозвољено да се пријаве на веб локације уз помоћ Виндовс Хелло.

Виндовс Хелло помаже корисницима да се пријаве на веб локацију пријављивањем помоћу лица, отисака прстију, ПИН-ова. Подршка за Виндовс Хелло је део верзије 17723 оперативног система Виндовс 10 и каже се да пружа потпуну подршку за веб аутентификацију.Радимо са индустријским партнерима на осветљавању првих искустава без лозинке широм веба. На РСА 2018, поделили смо кратак преглед како се ови АПИ-ји могу користити за одобравање плаћања на вебу са вашим лицем. Оваква искуства аутентификације без лозинке су темељ света без лозинки, објашњава Мицрософт.

Мицрософт омогућава подршку за Виндовс Хелло за свој прегледач Мицрософт Едге како би омогућио корисницима да прихвате нови тип аутентификације пошто је током одређеног временског периода пријављивање лозинке постало несигурно, а многи корисници се одлучују да наставе да користе мале лозинке јер их је лако запамтити.

Мицрософт је издао рану верзију Виндовс Хелло за Мицрософт Едге 2016. године и од тада је побољшао Виндовс Хелло. Виндовс Хелло корисницима пружа алтернативни метод за аутентификацију и каже се да је сигурнији од одабира лозинки.

Мицрософт тренутно ради на финализацији свог следећег великог ажурирања Редстоне 5 које долази са много нових функција за његов веб претраживач као што је Прилагођавање странице нове картице, трака фаворита увек на екрану, прилагођавање функције дугмета за почетак и још много тога.

Очекује се да ће ажурирање Редстоне 5 укључити подршку за Виндовс Хелло која ће бити доступна свим корисницима, а јавно представљање Редстоне 5 заказано је за уређаје широм света у октобру.

Популар Постс