Мицрософт доноси Виндовс 3.0 Филе Манагер у Виндовс 10 Сторе

 Виндовс 3 Менаџер датотека

Још 2018. године, Мицрософт је отворио верзију Менаџера датотека која се испоручује уз Виндовс 3.0. Софтверски гигант објавио изворне кодове на Гитхуб-у и то је омогућило корисницима да преузму и инсталирају Филе Манагер на Виндовс 10 уређајима.

Управљач датотекама за Виндовс 3.0 објављен је раних 1990-их. Пошто је апликација стара деценијама, Мицрософт је морао да направи неколико подешавања у пакету како би га ускладио са данашњом инфраструктуром. На пример, Мицрософт је оптимизовао апликацију тако да ради на Виндовс 10 уређајима са 64-битном архитектуром

Виндовс 3.0 Менаџер датотека долази са неколико промена и мањих модификација, укључујући могућност превлачења и испуштања датотека из једне фасцикле у другу. Такође постоји подршка за једноставну навигацију напред и назад за кретање са једне локације на другу. Такође можете приступити контекстним менијима у оба окна, а функција претраге подржава и поддиректоријум. Филе Манагер

Крајем јануара 2019, Мицрософт је тихо објавио Виндовс 3.0 Филе Екплорер у Мицрософт Сторе-у (раније познат као Виндовс Сторе). Можете једноставно да отворите Мицрософт Сторе, потражите „Виндовс Филе Манагер“ и преузмете апликацију на свој рачунар.

Према страници Мицрософт Сторе-а, Филе Манагер је објављен у Сторе-у 21. јануара и може се инсталирати на Виндовс 10 уређаје са Цреаторс Упдате-ом или новијим.

Ако сте заинтересовани, можете преузети апликацију са овде и подсетите се како је рачунарство изгледало 90-их. Величина Менаџера датотека је око 8МБ и можете га бесплатно инсталирати.

Историја Виндовс Филе Манагер-а

Управљач датотекама, Мицрософтов менаџер датотека заснован на ГУИ-у, дебитовао је у оперативном систему Виндовс 3.0 и опстао је током већине 90-их. Управљач датотекама се широко користио од 1990. до 1990. године, али га је заменио Филе Екплорер од Виндовс 95 па надаље.

Био је то први графички кориснички интерфејс за навигацију који је заменио МС-ДОС командну линију.

Носталгије ради, Филе Манагер је поново доступан и можете покренути интерфејс за навигацију рачунаром у било којој верзији Мицрософт-овог десктоп ОС-а, укључујући Виндовс 10.

Управљач датотекама Виндовс 3.0 изгледа застарео према данашњим стандардима, али долази са подељеним окнима који би и даље могли бити корисни. Подељена окна омогућавају корисницима да истовремено прегледају фасцикле и њихове датотеке.

Популар Постс