Мицрософт доноси подршку за АВ1 видео кодек у Виндовс 10

Пре неколико дана, Мицрософт је објавио апликацију АВ1 видео кодек за Виндовс 10 уређаје. Апликација се може бесплатно преузети из Мицрософт Сторе-а.

АВ1 Видео Цодец проширење је доступно бесплатно и можете га добити на свим Виндовс 10 уређајима укључујући ПЦ и Сурфаце Хуб. Према листи Мицрософт Сторе-а, препоручује се да се проширење АВ1 Видео Цодец инсталира на ажурирању за Виндовс 10 октобар 2018, али изгледа да га можете покренути и на ажурирању за април 2018.

Тренутно ажурирање за Виндовс 10 октобар 2018 није доступно за преузимање, али се очекује да ће га Мицрософт ускоро поново објавити пошто је компанија већ решила пријављене проблеме.Апликација за проширење би требало да побољша искуство видео записа кодека на свим Виндовс 10 уређајима, али пошто је у раној бета фази, можда ћете наићи на мале проблеме са перформансама док репродукујете АВ1 видео записе.

Компанија објашњава да је проширење у раној бета верзији и да ћете можда приметити неке проблеме са перформансама приликом репродукције АВ1 видео записа. Произвођач софтвера и даље ради на побољшањима како би побољшао искуство при репродукцији АВ1 видео записа, а ажурирања ће бити објављена у наредним недељама са додатним исправкама.

Пустите АВ1 видео записе на свом Виндовс 10 уређају. Ово проширење је рана бета верзија АВ1 софтверског декодера који вам омогућава да репродукујете видео записе који су кодирани коришћењем стандарда за кодирање АВ1 видео записа који је развио Алијанса за отворене медије, објашњава компанија.

Шта је АВ1 видео кодек?

АВ Видео Цодек, такође познат као АОМедиа Видео 1, је формат видео кодирања дизајниран за видео пренос преко интернета. АВ1 видео кодек садржи нове технике и заснован је на Гоогле-овом експерименталном пројекту ВП9 еволуције ВП10.

Ако инсталирате проширење које је издао Мицрософт, моћи ћете да покрећете више видео записа на свом уређају. Ово проширење ће додати подршку за све видео записе који користе АВ1 кодекс и могли бисте да их покренете у Мицрософт Едге-у, уграђеним филмовима и ТВ-у и другим Виндовс 10 апликацијама.

Кодек је тренутно доступан за преузимање из Мицрософт Сторе-а и можете га добити тако што ћете потражити АВ1 Видео Ектенсион (Бета) у продавници или са овде .

Популар Постс