Мицрософт доноси функцију аутоматског осветљења видеа за Виндовс инсајдере

Слика кредита: Тецххундред.цом

Мицрософт је јуче објавио нови Виндовс 10 верзија 17704 за инсајдере у рингу за брзе и прескакање. Најновија верзија је избачена са много нових функција заједно са побољшањима и исправкама грешака.

Са Редстоне 5 верзијом, Мицрософт је представио преко потребну функцију аутоматског осветљења за видео записе. Корисници оперативног система Виндовс 10 више не морају ручно да прилагођавају подешавања осветљености видеа када гледају видео напољу.Нова функција аутоматски подешава осветљеност видеа у зависности од осветљења. Ради на сличним линијама као и функција аутоматског осветљења на Виндовс 10 Мобиле.

Ова функција користи светлосни сензор у уређају да контролише светлост која окружује уређај и у складу са тим подешава осветљеност видеа како би побољшала квалитет слике и омогућила кориснику да види слике или објекте на екрану чак и на директној сунчевој светлости.

Мицрософт каже: Постоји нови режим гледања који можете да испробате, дизајниран да побољша видљивост вашег видеа када сте у веома светлом окружењу. Ова функција користи сензор светлости на вашем уређају да детектује ваше амбијентално светло и аутоматски прилагођава ваш видео у складу са тим.

Функција аутоматске осветљености је већ доступна у најновијој верзији оперативног система Виндовс 10 и требало би да одете у Подешавања> Апликације> Репродукција видеа> Подесите видео на основу осветљења да бисте је омогућили на рачунарима.

Такође желимо да обавестимо наше кориснике да је, пошто нова функција користи светлосни сензор уређаја, неопходно да уређај има потребан хардвер да би функција радила.

Корисници који не виде нову опцију Подесите видео на основу муње на својим рачунарима неће моћи да користе нову функцију након инсталирања најновије верзије, јер функција захтева да светлосни сензор ради.

Очекује се да ће Мицрософт направити још побољшања ове функције у надолазећим верзијама Редстоне 5 и захтеваће повратне информације од Виндовс 10 Инсајдера о перформансама функције.

Очекује се да ће најновије ажурирање за Виндовс 10 Редстоне 5 бити завршено у септембру, а јавно увођење планирано за октобар ове године. Тако да ће бити поштено рећи да Мицрософт има доста времена да побољша функцију осветљености видеа у предстојећим верзијама.

Популар Постс