Мицрософт документ потврђује надоградњу Виндовс 10 Цлоуд ПЦ

 Виндовс 10 Цлоуд ПЦ надоградња

Извештаји сугеришу да Мицрософт тајно ради на Цлоуд ПЦ-у, новој услузи која ће корисницима омогућити приступ десктоп апликацијама са било ког уређаја у року од неколико минута.

Очекује се да ће Виндовс 10 Цлоуд ПЦ испасти негде између марта и јуна 2021. године, а нови узбудљиви детаљи око услуге су сада процурили на мрежи.

За почетак, Цлоуд ПЦ је нова услуга заснована на Азуре-у изграђена на врху Виндовс виртуелне радне површине и има за циљ да редефинише модерно радно место и револуционише рачунарска окружења.Шта је Цлоуд ПЦ?

Са Цлоуд ПЦ-ом можете да имате сопствену радну површину у облаку, којој се може приступити са било ког места, баш као што су ОнеДриве и Гоогле Дриве датотеке. Цлоуд ПЦ ће бити хостован на Мицрософт Азуре серверима и корисници могу да му приступе помоћу апликације Мицрософт Ремоте Десктоп за Виндовс, Андроид и иОС.

Тренутно можете да користите апликацију Ремоте Десктоп за пресликавање екрана радне површине на телефон или уређаје. Цлоуд ПЦ ће подићи ствари на следећи ниво са виртуелизованом верзијом Виндовс 10 у облаку. Ово ће вам омогућити да преносите десктоп апликације преко интернета ради побољшања перформанси.

 Цлоуд ПЦ

Постојаће најмање три различите конфигурације за Цлоуд ПЦ – средња (рачунар опште намене), тешка (боље перформансе) и напредна (пословни корисници)

Према новом документ подршке , Цлоуд ПЦ ће такође користити Мицрософт Грапх технологију, која је алатка за сарадњу у реалном времену, Азуре интеграцију и друге функције. Мицрософт Грапх в1.0 је ажуриран тако да укључује нове АПИ-је за Цлоуд ПЦ, што сугерише да би ова нова услуга могла бити спремна за увођење у блиској будућности.

 Мицрософт Цлоуд ПЦ

Цлоуд ПЦ АПИ је у прегледу и тренутно је доступан само одабраној групи купаца, напомиње Мицрософт у документу.

Гласине су такође указивале да ће Цлоуд ПЦ омогућити корисницима да стримују Вин32 апликације преко интернета на њихове рачунаре са оперативним системом Виндовс 10Кс . Теорија има савршеног смисла јер ће Виндовс 10Кс бити лаган и веб базиран оперативни систем са подршком за апликације преко Виндовс продавнице.

Подршка ће стићи за Вин32 апликације 2022. године када Мицрософт планира да најави Сурфаце Нео са побољшаном верзијом Виндовс 10Кс.

Популар Постс