Мицрософт додаје сенке у Цхромиум искачуће прозоре на Виндовс 10

Као део свог покрета за Флуент Десигн, Мицрософт додаје суптилну сенку многим менијима и основним деловима Виндовса 10. Мицрософт такође планира да примени ефекат сенке у Цхромиум-у за меније који су креирани помоћу контрола ХТМЛ обрасца. Ово би омогућило компанији да додатно разликује изглед и осећај своје имплементације.

Према новом урадити , Мицрософт је почео да ради на новој промени која би додала подршку за падајуће сенке за искачући мени на свим веб страницама у Цхромиум-у за Виндовс 10.

Овај ЦЛ додаје подршку за сенке за искачуће прозоре на Виндовс-у када је омогућена функција ФормЦонтролсРефресх, гласи урезивање. Мицрософт напомиње да је освежавање контрола образаца функција која ажурира кориснички интерфејс за елементе ХТМЛ образаца.У овом тренутку, Мицрософт разматра подршку само за искачуће прозоре. На пример, приметићете ефекат сенке иза ХТМЛ елемената као што је модеран бирач боја .

 Искачући прозор са сенком

ЦЛ [ће] увести нови тип сенке (СХАДОВ_ТИПЕ_ОС_ПРОВИДЕД), који ће хтмл менији користити за ФормЦонтролсРефресх. Коришћењем новог типа сенке мени експлицитно бира да користи сенку коју обезбеђује ОС, урезивање се чита.

Пошто сенка није подржана у верзијама оперативног система Виндовс без ДВМ композиције, тада је сенка замењена ивицом танке линије коришћењем стила ВС_БОРДЕР, приметила је компанија.

Постоји заставица под називом „Кориснички интерфејс ажуриран за контролу веб-платформе“ у Цхроме Цанари-у и „Флуент Цонтролс веб-платформе“ у Цхромиум Едге-у да би се олакшале модерне веб контроле.

Популар Постс