Мицрософт додаје подршку за Вин32 програме у Виндовс 10 Сторе

 Мицрософт продавница

Мицрософтове УВП апликације можда нису промениле игру за Виндовс 10 екосистем, али Универзалне Виндовс апликације су допринеле расту Мицрософт продавнице у којој се апликације купују, посебно игре на Ксбок Оне.

УВП АПИ-ји су омогућили програмерима да направе апликације и игре које би могле да раде на Виндовс 10 и Ксбок Оне. Мицрософт каже да коначно планира да дода подршку за Вин32 програме у Виндовс продавницу апликација, као део напора да појача своје присуство у играма на рачунару.

Мицрософт је потврдио да ће Вин32 игре сада бити подржане у Мицрософт Сторе-у на Виндовс-у. Ово ће омогућити купцима да преузму и инсталирају популарне наслове директно из продавнице на свој рачунар, а програмери могу лакше доћи до своје публике.Када размишљам о улози коју играмо као компанија у подршци и развоју игара на Виндовс-у, од кључне је важности да доносимо одлуке које јачају отворену природу рачунара, фокусирајући се на то како најбоље ујединити играче на свим уређајима око игара које воле, Мицрософтов Пхилл Спенцер објашњава.

Мицрософт припрема много планова за побољшање играња игара на Виндовс 10 и компанија такође слуша повратне информације. На годишњем Ксбок Е3 2019 9. јуна, очекује се да ће Мицрософт поделити више детаља, укључујући нове игре и понуде за ПЦ.

Популар Постс