Мицрософт дизајнира сопствене чипове како би избацио Интел у Сурфаце производима

 Мицрософт АРМ процесори

Мицрософт би могао да лансира нови Сурфаце производ који ће радити на сопственим процесорима заснованим на АРМ-у, према изворима из индустрије. Ако је тачно, ово ће бити први пут да ће Мицрософтови сопствени чипови покретати Сурфаце производ – пошто се раније Мицрософт увек држао Интел, Куалцомм и недавно АМД процесора.

Мицрософт се полако удаљава од Интела ка другим компанијама, као што су Куалцомм и АМД, али већину Сурфаце производа и даље покрећу Интелови процесори. Мицрософт наводно дизајнира сопствене чипове засноване на АРМ-у како би престао да користи Интелове процесоре и на Азуре платформи у облаку и на производима који су усмерени на потрошаче као што је Сурфаце.

Као и Аппле Силлион процесори, Мицрософтови мистериозни процесори ће бити засновани на АРМ дизајну и покретаће Виндовс 10 на АРМ-у или Виндовс 10Кс на АРМ-у.То би свакако био гадан ударац за Интел извештаји су тачни и технолошки гигант се држи плана.

Тренутно су Интелови микропроцесори у срцу свих Мицрософт Сурфаце производа. Заправо, предстојећи Сурфаце Про 8 , који је јуче процурио од европских трговаца, такође се наводи да користи Интелове 11. генерације ЦПУ-а са Ксе ГПУ-овима.

 Мицрософт АРМ за Сурфаце

Удаљавање од Интела би било тешко, али је практично могуће јер је Мицрософт већ радио са Куалцомм-ом на АРМ-базираним чиповима за Сурфаце производе. На пример, Сурфаце Про Кс ради на АРМ-базираном СК2 чипу, који су креирали Мицрософт и Куалцомм.

Виндовс на АРМ уређајима постоји већ најмање четири године, али имају велике софтверске некомпатибилности и Мицрософтов сопствени Сурфаце Про Кс је спорији од Аппле М1 процесора када ради под оперативним системом Виндовс 10 , према мерилима.

 Сурфаце АРМ бенцхмаркс

У овом тренутку не знамо када би Мицрософт користио сопствене чипове за Сурфаце производе и Азуре, али више детаља ће бити откривено следеће године.

Популар Постс