Мицрософт Дефендер одржава свој најбољи Виндовс 10 антивирусни статус

 Мицрософт Дефендер за Виндовс 10

Виндовс Дефендер, првобитно познат као Мицрософт Сецурити Ессентиалс, постоји већ неко време у свом тренутном облику и постаје све бољи са сваким издањем оперативног система Виндовс 10.

У оперативном систему Виндовс 10, Мицрософт је интегрисао заштитни зид, породичну безбедност, перформансе и здравље и друге функције у апликацију Виндовс безбедност. Мицрософт Дефендер веома озбиљно схвата вашу безбедност и такође је најчешће коришћени антивирус у свету предузећа, наводи Мицрософт.

Виндовс Дефендер се такође редовно ажурира новим дефиницијама података и безбедносним побољшањима. У ствари, последње ажурирање функција оперативног система Виндовс 10 се зове „верзија 2004“ је укључивала нове безбедносне функције , као што је заштита од потенцијално нежељених апликација (ПУА).У најновијем антивирусном извештају, Виндовс Дефендер је још једном награђен као једна од најбољих опција када је у питању заштита рачунара без значајног утицаја на перформансе система.

По други пут заредом, Виндовс Дефендер је рангиран као најбољи производ у најновијем извештају АВ-Тест-а. За оне који не знају, АВ-ТЕСТ је независна организација са седиштем у Немачкој која процењује и оцењује антивирусне производе за Виндовс.

У компанији „најбољи антивирусни софтвер за кућне кориснике“ извештај за август 2020., Виндовс Дефендер је добио савршен резултат у три кључне категорије – перформансе, заштита и употребљивост.

 Оцена Виндовс Дефендер-а

Слика љубазношћу: АВ-ТЕСТ

Извештај је заснован на узорцима прикупљеним у јулу и августу. Највишу оцену од 18 постигло је 8 антивирусних производа, међу којима је и Виндовс Дефендер.

Немачка компанија је такође приметила да је Виндовс Дефендер блокирао све 0-дневне нападе малвера и широко распрострањени и распрострањени малвер.

 Извештај о тестирању антивируса

Ови резултати АВ-ТЕСТ-а су још један доказ да је уграђени антивирус Виндовс 10 у стању да задржи најновије претње на одстојању и да се напори Мицрософта исплате.

Али да ли и даље морате да користите антивирусни софтвер треће стране? Зависи. Ако желите заштиту од традиционалног вируса, Виндовс Дефендер је довољно добар – нема софтвера за надимање и неће вас успорити јер је интегрисан у Виндовс 10.

Наравно, на крају је ваша одлука који софтвер ћете користити.

Популар Постс