Мицрософт даје корисницима приватност преко потребан подстицај у најновијој верзији

Слика кредита: Мицрософт.цом

Раније током дана смо известили да је Мицрософт објавио нови Виндовс 10 Буилд 17704 за Фаст анд Скип Ахеад Инсидерс. Најновија верзија донела је многе нове функције у Мицрософт Едге, нову Скипе апликацију, као и нова побољшања у одељку Приватност у оперативном систему Виндовс 10.

Са најновијом верзијом Мицрософт се побринуо да се брину о приватности својих корисника и увео Виндовс дијагностички прегледач података.Прегледач дијагностичких података даје информације о подацима које прикупља Мицрософт, а Редмонд Гиант омогућава корисницима Виндовс 10 опцију да виде извештаје о проблемима као што су падови и грешке које су пријавили инсајдери да би Мицрософт могао да ради на њима.

Корисници Виндовс 10 ће моћи да добију детаље попут апликације или компоненте која је креирала извештај о грешци заједно са временом када је извештај генерисан и послат Редмонд Гианту.

Мицрософт је раније такође доказао да је посвећен побољшању искуства приватности корисника Виндовс 10 и очекује се да ће ово ажурирање корисницима пружити толико жељени доказ.

Очекује се да ће Виндовс Диагностиц Дата Виевер бити доступан за све кориснике оперативног система Виндовс 10 када Редстоне 5 буде доступан за преузимање ове јесени. Мицрософт у напомени објашњава: Наше обећање да ћемо поштовати највише стандарде приватности и даље ће бити главна брига. Када користите наше производе и услуге, желимо да будете сигурни да имати сјајна искуства и функције не значи жртвовати своју приватност. То је ваш уређај. Заслужујете да знате шта се дешава на њему.

Мицрософт је у много наврата критикован током прављења оперативног система Виндовс 10 због прикупљања корисничких података без одговарајућег овлашћења и стога је сада одлучио да корисницима Виндовс 10 да потпуну контролу над подацима које шаљу на Мицрософт сервер.

Очекује се да ће Мицрософт донети још побољшања приватности ове функције у предстојећим верзијама пре јавног лансирања Редстонеа 5 крајем ове године.

Популар Постс