Мицрософт да поправи досадну грешку са дугметом левог клика у Цхроме-у и Едге-у

 Мицрософт Едге грешка левог миша

Низ нових функција ће почети да се уводи у Мицрософт Едге следеће године као део следеће велике ревизије претраживача компаније. Главни међу додацима могао би бити ново искуство писања/цртања, које би било дизајнирано за кориснике оловке и кориснике који цртају користећи леви клик миша.

У новом урезивању, Мицрософт је признао грешку у којој неки корисници могу имати кашњења када држе леви тастер миша у претраживачу. Ако држите леви тастер миша и отпустите дугме, претраживач неће одмах постати свестан промене и биће приметно кашњење.

Током времена које је потребно претраживачу да постане свестан, више поена је можда стигло из Виндовс-а. Ово резултира делегираним трагом мастила који се неће подударати са финалним производом који је корисник унео у апликацију, што ствара лоше искуство, Мицрософт приметио .Мицрософт је такође додао да се исти проблем може појавити када користите оловку са подршком за лебдење.

Кашњење је уочљивије када цртате на веб апликацијама као што је Сцриббле, али Мицрософт каже да може да реши проблем и за кориснике миша и оловке.

Нова исправка коју је развио технолошки гигант омогућиће праћење левог дугмета миша и побољшати интеграцију између претраживача и Виндовс 10 како би се смањило кашњење.

Овај ЦЛ је први корак у поправљању тога праћењем стања левог дугмета миша на ДелегатедИнкМетадата и слањем тих информација у процес прегледача, рекао је Мицрософт.

Поред поправки левог дугмета миша, Мицрософт такође ради на новом искуству слободног померања са кашњењем за кориснике са тачпедом или Виндовс рачунарима са омогућеним додиром.

Мицрософт планира да дубље интегрише мастило у будуће верзије претраживача заснованих на Цхромиум-у, али побољшања се неће појавити до пролећа следеће године.

Популар Постс