Мицрософт ће ускоро финализовати следеће ажурирање Виндовс 10 функција

 Издање функције Виндовс 10

Виндовс 10 је платформа која се развија и Мицрософт повремено додаје нове функције или прилагођава понашање подразумеваних функција.

Као и тренутно ажурирање за Виндовс 10 октобар 2020., верује се да Мицрософт ради на још једном издању оперативног система са ограниченим скупом функција за побољшање укупног искуства.

Према изворима упознатим са развојем, Мицрософт ће ускоро финализирати РТМ кандидата за Виндовс 10 21Х1. У ствари, могуће је да је Мицрософт већ финализирао РТМ верзију, што има смисла с обзиром на то да Инсајдери сада често добијају мања ажурирања.Виндовс 10 21Х1 који долази следеће године изграђен је на врху ажурирања за октобар 2020, које је засновано на ажурирању из маја 2020. Мицрософтов план је да унесе нека мања побољшања и функције у постојеће ажурирање за октобар 2020. и објави модификовану/коначну верзију као „21Х1′.

Ажурирање за Виндовс 10 21Х1 ће такође бити испоручено и инсталирано као месечно ажурирање као део „пакета за омогућавање“. Ово имплицира да ће процес инсталације бити брз и једноставан и да неће бити великог скока у броју верзија ОС-а.

То је зато што је Виндовс тим заузет развојем Виндовс 10Кс и Виндовс 10 21Х2 (ажурирање за јесен 2021.).

Дакле, технички, Виндовс 10 21Х1 је прилично исти као Виндовс 10 Оцтобер 2020 Упдате (верзија 20Х2), и то је разлог зашто корисници неће приметити никакву велику разлику.

Међутим, Мицрософт би могао да користи нове „Виндовс 10 пакете функција“ да пружи побољшања за неке апликације и функције независне од ОС-а касније. Мицрософт је већ вратио Виндовс пакете функција у ажурирање за октобар 2020. у бета каналу програма Виндовс Инсидер.

 Пакет искуства

Такође, можда нећете видети ажурирање за Виндовс 10 21Х1 до пролећа 2021. (април-мај) одмах. Поред тога, неки уређаји могу имати проблем са компатибилношћу и биће им онемогућено примање ажурирања.

На пролеће се очекује и да ће Мицрософт објавити две нове услуге – Цлоуд ПЦ и Пројецт Латте.

Цлоуд ПЦ има за циљ да пренесе ваше десктоп апликације на Виндовс 10Кс преко Мицрософт-ове Азуре технологије облака и Пројецт Латте омогућава подршку за Андроид апликације преко Виндовс подсистема за Линук .

„Право“ ажурирање функције носи кодни назив „21Х2′ и очекује се да ће стићи у другој половини 2021. године са заобљеним угловима, побољшањима Старт менија, Акционог центра и још много тога.

Популар Постс