Мицрософт ће у децембру финализирати Виндовс 10Кс без Вин32 апликација

 Функције оперативног система Виндовс 10Кс

Још у октобру 2019., Мицрософт је најавио Виндовс 10Кс, модуларну верзију оперативног система Виндовс 10 која има за циљ двоструки екран, склопиви и нови фактори облика. Мицрософт је такође показао Виндовс 10Кс који ради на Сурфаце Нео , што је одложено најмање до 2022. године пошто је Мицрософт померио фокус на уређаје са једним екраном.

Сурфаце Нео са верзијом оперативног система Виндовс 10Кс са два екрана је померен за 2022. годину и Мицрософт је то већ потврдио Виндовс 10Кс ОС ће прво доћи на уређаје са једним екраном , вероватно почевши од јефтиних рачунара како би се такмичили са сличним Цхромебоок-ом на образовном тржишту.

Виндовс 10Кс за уређај са једним екраном је још увек на путу да достигне статус РТМ (пуштање произвођача) у децембру 2020. РТМ је индустријски израз који се користи у тренутку када је производ спреман за испоруку за инсталацију на новом система.Другим речима, када Виндовс 10Кс интерно достигне РТМ статус у децембру 2020. године, сматраће се „финализованим“, „завршеним функцијама“ или спремним за произвођаче. Имајте на уму да овај термин не значи да ће Виндовс 10Кс почети да се приказује потрошачима или било коме у децембру.

Након финализације модуларног ОС-а у децембру, Мицрософт ће почети да сервисира оперативни систем исправкама и побољшањима за лансирање у пролеће 2021. Тренутно не знамо да ли Мицрософт и даље планира да испоручи Виндовс 10Кс Инсајдерима ради повратних информација и тестирања у стварном животу.

 Виндовс 10Кс Старт мени

Очекује се да ће Виндовс 10Кс бити промовисан као лагана понуда која се може такмичити са Цхроме ОС-ом. Мицрософт неће довести Виндовс 10Кс на постојећи хардвер. Уместо тога, ако желите да испробате потпуно нови оперативни систем, мораћете да купите нови приступачан уређај.

Такође је вредно напоменути да је Мицрософт првобитно желео да омогући подршку за виртуелизацију Вин32 апликација користећи нову технологију виртуелизације под називом „ВАИЛ“. Извештаји сугеришу да је Мицрософт уклонио неопходну технологију одговорну за ВАИЛ, што значи да овај ОС може да покреће само УВП и ПВА изворно.

Међутим, пословним клијентима ће бити дозвољено да покрећу застареле Вин32 апликације на Виндовс 10Кс користећи нову услугу сервисирања засновану на Интернету.

Виндовс 10Кс ће такође бити унапред инсталиран веб верзије Оффице апликација , као што су Ворд, ПоверПоинт, Екцел, Теамс, Скипе итд.

Очекује се да ће побољшана верзија Виндовс 10Кс са ВАИЛ-ом (Вин32 виртуелизација) и подршком за Сурфаце Нео бити доступна до 2022.

Популар Постс