Мицрософт ће следећег месеца објавити СХА-2 ажурирање за Виндовс 7

 виндовс 7

Мицрософт ће укинути подршку за свој Виндовс 7 претраживач у јануару 2020, али компанија остаје посвећена безбедности својих купаца. Редмонд Гиант чита како би објавио безбедносну исправку за уређаје који користе Виндовс 7.

Компанија је најавила прелазак са СХА-1 алгоритма на СХА-2 алгоритам крајем 2018. године, а данас је компанија потврдила да ће избацити наменску закрпу 12. марта.

Корисницима који не успеју да инсталирају СХА-2 ажурирање или закрпу више неће бити обезбеђена безбедносна ажурирања након јула 2019. године, што би значило да ће корисници који не ажурирају СХА-2 ажурирање остати без икаквих безбедносних ажурирања.Да би се заштитила ваша безбедност, ажурирања оперативног система Виндовс су двоструко потписана помоћу алгоритама хеширања СХА-1 и СХА-2 како би се потврдила аутентичност да ажурирања долазе директно од Мицрософта и да нису мењана током испоруке. Због слабости у СХА-1 алгоритму и ради усклађивања са индустријским стандардима, Мицрософт ће потписати само ажурирања за Виндовс користећи искључиво сигурнији СХА-2 алгоритам, објашњава Мицрософт.

16. јул 2019. је датум када ће Мицрософт покренути проверу за Виндовс 7 СП1, Виндовс Сервер 2008 Р2 СП1 и Виндовс Сервер 2008 СП2 како би утврдио да ли је мартовско ажурирање инсталирано.

Виндовс 7, која је тренутно друга најкоришћенија верзија Виндовс-а, приближава се крају рока за подршку 14. јануара 2020. године, а како би корисници и даље добијали безбедносне исправке до горе наведеног рока, Мицрософт саветује кориснике да инсталирају ажурирање подршке за СХА-2 које биће објављен следећег месеца.

Популар Постс