Мицрософт ће ребрендирати апликације за Виндовс 10 лагани ОС

 Виндовс 10Кс један екран

Чини се да Виндовс 10Кс мења више функција и апликација на боље, чинећи неколико компоненти корисничког интерфејса модерним како би се разликовале од тренутног Виндовс 10.

На пример, Виндовс 10Кс уклања Цортана током првог покретања, што значи да ћете добити брже и једноставније искуство или анимације када први пут конфигуришете уређај.

Виндовс 10Кс би могао бити финализован у децембру и сматраће се да је спреман за произвођаче касније ове или почетком следеће године, али модуларни оперативни систем неће стићи на тржиште пре пролећа 2021.Према једном документу који је процурио, Виндовс 10Кс долази са неколико апликација за пријемно сандуче, такође познатих као подразумеване апликације. Ово укључује Мицрософт Едге, Оффице пакет, Мицрософт Теамс, То До, Пхотос, Екплорер, Цамера, Цалцулатор, Алармс & Цлоцк, Мовиес & ТВ, Паинт, Мусиц, Нотепад, Пеопле, Мессагинг, Медиа План и Леарнинг Хуб.

Две апликације – Медиа План и Леарнинг Хуб – су заправо Мобиле Планс и Виндовс 10 Типс.

Пошто Цортана није важна апликација у оперативном систему Виндовс 10Кс, Мицрософт ће користити уграђено чвориште за учење (тренутно познато као апликација Савети) да истакне сажета објашњења о томе како да обављате задатке у новом оперативном систему.

 Центар за учење

Апликација Типс је преименована у Леарнинг Хуб за Виндовс 10Кс

На новом снимку екрана објављеном у тренутној апликацији Савети, Мицрософт је потврдио да је Леарнинг Хуб иста апликација са саветима са новим корисничким интерфејсом и више информација.

Захваљујући Леарнинг Хуб-у, произвођачи рачунара неће морати да праве водиче како би помогли корисницима да науче ново искуство Виндовс 10Кс. Ова нова апликација, која ће бити уграђена у ОС, научиће вас о новим аспектима на чист, директан начин.

Мицрософт такође планира да укључи видео записе, слике и анимације које приказују нове функције 10Кс у акцији.

Друге унапред инсталиране апликације укључују временску прогнозу, диктафон, људи, Спотифи, Нетфлик, Снип & Скетцх и до 4 ОЕМ апликације. На пример, ако купите Виндовс 10Кс уређај од ХП-а, можете очекивати да ће бити унапред инсталиран са ХП алатком за подршку.

УВП, ПВА и Мицрософт Сторе

Виндовс 10Кс ће бити ограничен на апликације доступне преко Мицрософт Сторе-а, као што су УВП и ПВА. Оперативни систем би требало да буде лаган са јаким фокусом на веб апликације, тако да можете очекивати да ће бити унапред инсталиран са Оффице ПВА.

Виндовс 10Кс ће се у великој мери ослањати на ПВА и УВП-ове након што је Мицрософт наводно одустао од подршке за ВАИЛ, технологију виртуелизације која би омогућила Вин32 апликације.

Корисници предузећа ће моћи да стримују Вин32 апликације користећи технологију изграђену на Виндовс виртуелној радној површини, која ће радити само када имате интернет везу. Једноставно речено, ако желите да покренете апликацију Вин32, мораћете да се повежете на веб услугу, која ће вероватно бити плаћена.

Можда ћемо видети приступачне уређаје са Виндовс 10Кс у пролеће 2021. (К2/К3) који могу да се уско такмиче са Цхромебоок-овима.

Популар Постс