Мицрософт ће поправити једну од најгорих ствари у вези са Виндовсом 10

Виндовс 10 ради добар посао као десктоп оперативни систем. Робустан је, чврст, потпуно опремљен и способан, али неуспешан процес Виндовс Упдате тренутно је највећи проблем компаније Мицрософт.

Виндовс је инсталиран на стотине милиона уређаја широм света са различитим комбинацијама хардвера, софтвера и драјвера.

Иако је технички немогуће да Мицрософт направи ОС који би био беспрекоран на свим уређајима, Мицрософт је направио бројне промене у Виндовс Упдате-у , процес инсталације и још много тога.На пример, Мицрософт је прошле године обећао да ће свој купци више не би били изненађени ажурирањима функција . Компанија је додала нову опцију у Виндовс Упдате која раздваја ажурирања функција и омогућава вам да инсталирате кумулативне исправке без инсталирања надоградње функција другог уторка сваког месеца.

Прошле године, Мицрософт је додао и нови обавештење које се појављује када ваши уређаји нису спремни или не могу да инсталирају ажурирање .

  Упозорење за Виндовс 10 верзију 2004

Најчешћа притужба на ажурирања функција оперативног система Виндовс 10 је да корисници не знају зашто ажурирање није доступно за њихове уређаје када покушају да их проактивно преузму раније.

Већ знамо да увек има доста проблема са ажурирањима функција. Иако је Мицрософт направио контролну таблу за све познате проблеме, Мицрософт такође активно блокира ажурирања за неке људе без икаквих документованих разлога.

  Блок Виндовс 10 Упдате Ассистант

Другим речима, ако је ваш уређај блокиран да прима Виндовс 10 верзију 2004 или верзију 20Х2, нећете моћи да сазнате зашто ваш уређај није сасвим спреман да прими нову верзију.

Према изворима упознатим са планом гиганта из Редмонда, Мицрософт ради на прилагођеним блоковима за надоградњу за Виндовс 10. У будућој верзији оперативног система Виндовс 10, Мицрософт планира да корисницима пружи конкретније информације о томе зашто не могу да инсталирају ново ажурирање.

На пример, ако је ажурирање блокирано због некомпатибилних мрежних управљачких програма, моћи ћете да видите те специфичне информације на ажурираној контролној табли апликације Подешавања. Очекује се да ће овај нови кориснички интерфејс Виндовс Упдате моћи да се примени, тако да ћете моћи да добијете више детаља о новијем драјверу директно са екрана за ажурирање.

Поред тога, Мицрософт такође ради на више вештачке интелигенције и технологије машинског учења како би блокирао надоградње када се открију проблеми са комбинацијама хардвера/драјвера/софтвера.

Пакети функција за мања преузимања

Ажурирања за Виндовс такође имају тенденцију да захтевају много времена за инсталацију, а многа од недавних кумулативних ажурирања Мицрософта неславно су увела проблеме са инсталацијом.

Међутим, чули смо да би Мицрософт могао да реши ове проблеме тако што ће поделити опционе или неке нове функције у мање преузимања.

  Виндовс Феатуре Екпериенце Пацк

У оперативном систему Виндовс 10 верзије 2004 или новије, приметићете нешто што се зове Виндовс Феатуре Екпериенце Пацк у одељку Абоут менија системских поставки.

Иако је било мало информација, верује се да би Мицрософт ускоро могао да понуди основне или опционе софтверске компоненте преко продавнице апликација без потребе за инсталирањем потпуно нове верзије оперативног система Виндовс 10.

  Виндовс 10Кс Феатуре Екпериенце Пацк

Ово би коначно могло омогућити Мицрософту да поједностави велике надоградње функција, а такође ће омогућити Мицрософту да брзо уведе поправке и ажурирања за неке независне функције.

Вреди напоменути да су ове информације у потпуности засноване на гласинама и налазима, а Мицрософт није дао никакве званичне коментаре ни на једну од наведених промена.

Старије верзије оперативног система Виндовс 10 стижу до краја подршке

У сродним вестима, Мицрософт је потврдио да се предвиђа да ће Виндовс 10 верзија 1903 замрачити 8. децембра ове године.

Другим речима, ако и даље користите верзију 1903, Мицрософт каже да ваш уређај више неће имати безбедносне исправке, али увек можете да надоградите свој уређај на верзију 1909 или 2004 и да добијете сва потребна ажурирања.

Да бисте проверили верзију система, отворите Подешавања > Систем > О. Под Виндовс спецификацијама, требало би да будете у могућности да видите број верзије оперативног система Виндовс 10. Ако имате нешто што је старије од верзије 1903, не морате сада да надоградите свој уређај.

Такође је вредно напоменути да ће Мицрософт почети да гура ажурирање за мај 2020. за уређаје који дођу до краја подршке касније ове године.

Популар Постс