Мицрософт ће почети да обавештава кориснике Виндовс 7 о престанку подршке за ОС

 виндовс 7

Мицрософт је прошле године најавио да ће престати са избацивањем кумулативних ажурирања за Виндовс 7 14. јануара 2020. и да неће бити ажурирања подршке или услуга након истека рока. Како се крај подршке приближава крајњи рок, Мицрософт планира да обавести Виндовс 7 путем обавештења.

Данас је Мицрософт открио да ће купци који још увек користе Виндовс 7 ускоро почети да добијају обавештења о престанку подршке за ОС.

Корисници лиценце ће, међутим, моћи да плате ажурирања за Виндовс 7, али за редовне кориснике, мораће да надограде на најновију верзију након наведеног датума како би остали безбедни.Тренутно, Виндовс 7 чини око 40 одсто тржишног удела свих Виндовс рачунара који би постали застарели и отворени за нападаче након рока 14. јануара 2020.

Мицрософт је такође потврдио да се искачући прозори са пријатељским упозорењем могу појавити с времена на време, али ће корисници имати опцију да трајно одбаце обавештења. Искачући прозор ће пружити детаље о томе шта корисници треба да ураде након истека рока.

Почевши од следећег месеца, ако сте корисник оперативног система Виндовс 7, можете очекивати да се на вашем Виндовс 7 рачунару појави обавештење. Ово је услужни подсетник да можете очекивати да ћете видети неколико пута у 2019, објашњава Мицрософт.

Мицрософт каже да слање обавештења на Виндовс 7 машине у 2019. може да обезбеди несметан прелаз.

Ова обавештења су дизајнирана да вам помогну у пружању само информација и ако не желите да их поново примате, моћи ћете да изаберете опцију да ме више не обавештавате и ми вам нећемо слати даље подсетнике. Мицрософт корпоративни потпредседник за Виндовс, објашњава Марк Барлоу.

Изгледа да Мицрософт неће понудити ажурирање оперативног система Виндовс 10 корисницима оперативног система Виндовс 7 као што је то било када је покренуо Виндовс 10, што би значило да ће морати да купе лиценцу за надоградњу.

Популар Постс