Мицрософт ће олакшати управљање фонтовима у оперативном систему Виндовс 10

 Подешавање фонтова за Виндовс 10

Следеће ажурирање функције, тренутно кодног назива 19Х1 и такође познато као Виндовс 10 верзија 1903, долази са побољшањима у управљању фонтовима. Апликација Подешавања у оперативном систему Виндовс 10 долази са одељком за фонтове који корисницима омогућава преузимање, подешавање и конфигурисање фонтова на оперативном систему.

Можете лако да инсталирате, конфигуришете, прилагодите, бришете и управљате фонтовима у оперативном систему Виндовс 10 преко апликације Подешавања. У белешкама о издању недавне верзије за преглед, Мицрософт је потврдио да ће следећа исправка кодног назива 19Х1 побољшати овај аспект Виндовс 10.

Са Виндовс 10 верзијом 1903, Мицрософт побољшава управљање фонтовима омогућавајући корисницима да поставе и конфигуришу фонтове много лакше него раније. Ревидирано управљање фонтовима омогућава корисницима да инсталирају фонтове користећи ништа више од превлачења и испуштања.Иако можете да инсталирате фонтове директно из Мицрософт продавнице, можда ћете и даље желети да складиштите датотеке фонтова локално на свом уређају и да их инсталирате у Виндовс 10 преко подешавања Фонтови. Мицрософт планира да олакша и убрза овај процес у будућем издању Виндовс-а.

 Фонтови се превлаче и испуштају

У оперативном систему Виндовс 10 19Х1, корисници могу да дођу до Подешавања > Персонализација > Фонтови и додирну оквир који се зове Додај фонтове да би инсталирали фонтове превлачењем и испуштањем. Ако је датотека фонта закачена за радну површину, можете је једноставно превући и испустити са радне површине или Филе Екплорер-а (локални дискови) у ово поље и Виндовс ће инсталирати фонт.

Након што се фонт инсталира, корисници ће га пронаћи на истој страници. Такође можете кликнути на унос да видите преглед фонта, приступите додатним информацијама или уклоните фонт.

Са само неколико додира, можете инсталирати било који прилагођени фонт у Виндовс 10 и то не захтева повишене привилегије, тако да је процес брз и може се обавити без администраторског налога.

Мицрософт још увек тестира нова побољшања управљања фонтовима и могла би да се дотера пре него што буде представљена у јавности. Поред побољшања фонтова, Мицрософт је такође решавање проблема поузданости Старт менија , одвајајући Цортану од претраге , побољшање Управљање Виндовс ажурирањем , представљајући лагану тему и још много тога са следећим ажурирањем функција.

Према Мицрософтовом типичном распореду, општа јавност Виндовс 10 верзије 1903 би требало да почне у априлу.

Популар Постс