Мицрософт ће обуставити Делта ажурирања од фебруара 2019

 Виндовс 10 десктоп

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

Мицрософт од лансирања своје најновије верзије оперативног система, Виндовс 10 редовно објављује кумулативна ажурирања за све своје подржане верзије. Кумулативна ажурирања су садржала сва важна безбедносна и небезбедносна побољшања.

За ручна преузимања кумулативних ажурирања, Мицрософт је користио три различита начина ажурирања, односно пуна ажурирања, експресна ажурирања и Делта ажурирања. Потпуна ажурирања су коришћена за пренос свих важних датотека и компоненти из претходних ажурирања, док су експресне исправке садржале само датотеке које су биле потребне да се инсталирају након потпуног ажурирања функција и стога је величина преузимања много мања у поређењу са пуним и Делта ажурирањима.Мицрософт је такође користио трећу опцију, Делта ажурирање које би ажурирало само потребне датотеке. Делта ажурирања су потиснута пошто Мицрософт није учинио протокол доступним системима за управљање ажурирањима трећих страна.

На пример, претпоставимо да смо у мају променили тцпип.сис и нтфс.сис, али нисмо променили нотепад.еке. Уређај који преузме делта ажурирање добиће најновију верзију тцпип.сис и нтфс.сис, али не и нотепад.еке. Делта ажурирања укључују целу компоненту (не само појединачне датотеке) која је промењена. Као резултат тога, они су већи од експресних ажурирања, често величине око 300-500 МБ, објашњава Мицрософт у посту на блогу.

Сада, почевши од фебруара 2019., све ће се ово променити тако што је Мицрософт одлучио да повуче Делта ажурирања за све своје подржане верзије оперативног система Виндовс 10. Компанија је одлучила да повуче делта ажурирања пошто су експресна ажурирања компаније сада доступна преко свих система за управљање ажурирањима трећих страна који чини режим делта ажурирања непотребним.

Почев од 12. фебруара 2019. Мицрософт ће окончати праксу креирања делта ажурирања за све верзије Виндовс 10. Експрес ажурирања су много мања по величини, а поједностављивање кумулативних опција које су доступне ће смањити сложеност за ИТ администраторе, објашњава компанија.

Компанија каже да ће делта ажурирање и даље бити доступно за системе који користе Виндовс 10 Априлл 2018 Упдате или старији.

Ове верзије оперативног система ће такође престати да добијају делта ажурирање када достигну датум завршетка подршке који је одредио Мицрософт. Делта ажурирања су тренутно доступна за доње верзије оперативног система Виндовс 10

  • Виндовс 10, верзија 1607
  • Виндовс 10, верзија 1703
  • Виндовс 10, верзија 1709
  • Виндовс 10, верзија 1803

Настављајући са експресним ажурирањима која су мање величине, Мицрософт олакшава корисницима Виндовс 10 да брже инсталирају ажурирања.

Популар Постс