Мицрософт ће наводно лансирати јефтине Сурфаце таблете овог лета

 Мицрософт Сурфаце РТ

Слика љубазношћу: Виред.цом

Нови извештај је недавно открио да ће предстојећа линија Мицрософтовог хардвера такође укључивати неколико нових Сурфаце модела. Предвиђено је да ће нови Сурфаце модели бити лансирани у наредних неколико година, али изгледа да би јефтин таблет под кодним именом Сурфаце Либра могао угледати дневну светлост овог лета, према новом извештају.

Кодног назива Либра, јефтинији Сурфаце има мањи екран и биће позициониран као наследник Сурфаце 3.Чини се да је Мицрософт и даље веома заинтересован за потрошачко тржиште. Мицрософт је такође радио на томе Сурфаце Мини , Виндовс таблет од 8 инча, али је отказан још 2014. године, а софтверски гигант је уместо тога почео да ради на 2-у-1. Ако се верује да су извештаји тачни, Мицрософт би могао да на тржиште избаци нови 10-инчни приступачан Сурфаце таблет у лето 2018.

Нови Сурфаце таблети од 10 инча ће покретати Мицрософтов најновији Виндовс 10 оперативни систем, а имаће заобљене углове. Такође ће доћи са УСБ-Ц портом, а Мицрософт такође ради на познатом постољу или тастатури како се први пут види на Сурфаце РТ, а тастатура је кодног имена Гибс .

За нови Сурфаце таблет од 10 инча се наводи да је 20 посто лакши од стандардног Сурфаце Про и да ће се такмичити са Аппле-ом у сегменту таблета. Вреди напоменути да ће следећи Сурфаце таблети бити приступачни и можда ће имати мању батерију с обзиром на то да би величина модела била мала. Можете очекивати четири сата разлике у батерији у поређењу са Сурфаце Про.

Занимљиво је да ће Мицрософт користити Интелов процесор у 10-инчном Сурфаце уређају о којем се причало, и док ће се компанија држати Интелових процесора, уређај ће подржавати ЛТЕ повезивање.

Речено је да уређај долази у моделима од 64ГБ и 128ГБ, и наравно, конфигурације ће покретати Виндовс 10 Про. Подршка за Виндовс 10 С ће такође бити понуђена.

Приступачни Сурфаце таблети ће наводно коштати око 400 долара, а Мицрософт ће продавати додатке попут тастатуре и миша одвојено.

Мицрософт је коначно схватио да је таблет од 10 инча потребан да би се такмичио са Аппле иПад уређајима на образовном тржишту. Мицрософт'с Виндовс 10 је већ популаран у образовном сектору , и ускоро ће добити преко потребан притисак.

Популар Постс