Мицрософт ће коначно дозволити корисницима Виндовс 10 Хоме да паузирају ажурирања

 Виндовс 10 Хоме Ажурирања

Виндовс 10 може аутоматски да преузима и инсталира ажурирања када буду доступна. Иако би корисници требало да одржавају свој десктоп ОС ажурираним, понекад можемо имати добар разлог да одложимо ажурирање.

На пример, ваша омиљена апликација није компатибилна са ажурирањем и желите да се преузимање преузме само када програмер реши проблеме са компатибилношћу. Главна ажурирања такође могу да покваре функције или апликације и ако желите да сачекате док се грешке не уклоне, можете да одложите ажурирања.

У издању Виндовс 10 Про, Едуцатион и Ентерприсе, Мицрософт дозвољава корисницима да одлажу ажурирања директно из апликације Подешавања. Можете да одложите ажурирање тако што ћете подесити подешавања која се налазе у оквиру Ажурирање и безбедност > Виндовс Упдате > Напредне опције > Одаберите када се ажурирања инсталирају.Ова поставка у основи омогућава корисницима и предузећима да одложе ажурирања док не буду сигурни да све функционише. Још један најбржи начин да одложите ажурирање је да укључите Паузирање ажурирања и одложите ажурирање на 35 дана.

Нажалост, нећете пронаћи горе наведене опције ако користите Виндовс 10 Хоме. У оперативном систему Виндовс 10 Хоме можете да одложите ажурирање тако што ћете рећи систему да користите ограничену везу, али овај трик можда неће функционисати дугорочно.

Ово понашање ће се ускоро променити јер софтверски гигант ради на новој функцији која може да одложи ажурирања до седам дана.

 Ново ажурирање за Виндовс

У верзијама за преглед Виндовс 10 19Х1, Мицрософт је увео нову опцију Паузирај ажурирања на 7 дана у Подешавања > Ажурирање и безбедност > Виндовс Упдате да би вам омогућио да паузирате ажурирања на седам дана. Ова опција је доступна и за кориснике Виндовс 10 Хоме и Профессионал.

Мицрософт каже да ће ажурирања дефиниција Виндовс Дефендер-а наставити да се инсталирају када је омогућена пауза.

У ажурирању за Виндовс 10 октобар 2018 или старијем, корисници са кућном лиценцом не могу да одложе ажурирање. С друге стране, корисници Виндовс 10 Профессионал имају различите контроле укључујући опцију одлагања ажурирања до 35 дана.

Корисници Виндовс 10 Профессионал и Ентерприсе такође могу да пребаце систем на полугодишњи канал (циљану) грану која одлаже нова ажурирања до 365 дана од првобитног издања и полугодишњи канал да одложи ажурирање до 365 дана након што постане доступна организацијама.

Мицрософт још увек тестира нову опцију паузе за ажурирање у Инсидер Превиев Буилдс и ова функција би могла да се побољша са више опција у будућем издању.

Популар Постс