Мицрософт би ускоро могао да сакрије странице контролне табле на Виндовс 10

 Контролна табла на Виндовс 10

Контролна табла садржи колекцију напредних опција за прилагођавање системских поставки оперативног система Виндовс и први пут се појавила у оперативном систему Виндовс 2.0. Са Виндовс 8, Мицрософт је одлучио да све модернизује и представили су модерну апликацију или апликацију оптимизовану на додир која је садржала само основна подешавања и ослањала се на контролну таблу за напредне опције.

Након дебакла оперативног система Виндовс 8, Мицрософт је био пред изазовом да учини системске контроле доступним на свим факторима облика, док је и даље нудио напредна подешавања како би задовољила и просечне потрошаче и напредне кориснике.

Виндовс 10 такође долази са апликацијом за подешавања, али Мицрософт није уклонио контролну таблу нити блокирао приступ корисницима. Ово би се ускоро могло променити пошто Мицрософт ради на променама које би сакриле неколико страница контролне табле.Виндовс 10 Буилд 19587, која је најновија исправка за преглед брзог звона, садржи референцу на „Хиде_Систем_Цонтрол_Панел“.

Чини се да још једна референца „СистемТоАбоутСеттингсСеарцхРемовал“ у бази кода прегледа Виндовс 10 Инсидер потврђује овај потез.

Чини се да референца сугерише да би Мицрософт ускоро могао да сакрије страницу са информацијама о систему контролне табле, што није лоше јер је већ пребачено у апликацију Подешавања за Виндовс 10.

 Контролна табла

Контролна табла се још увек не уклања и Мицрософт само планира да преусмери кориснике контролне табле на апликацију Виндовс 10 Сеттингс. бар за сада. Међутим, требало би да се навикнете на апликацију Подешавања сада јер би она у будућности могла у потпуности да замени контролну таблу.

Контролна табла и Подешавања апликације неред

Недостатак доследности између опција на контролној табли и у подешавањима Виндовс 10 доводи до забуне. Тренутно, Мицрософт нуди неке опције само у апликацији Подешавања и напредне опције конфигурације само на контролној табли, док су неке опције доступне на оба места.

За неке функције имамо конфигурације које су доступне и у подешавањима и у контролној табли, али је процес подељен на два места.

Мицрософт коначно покушава да смањи недоследност поставки на Виндовс 10 и скривање системских информација на контролној табли може бити први корак.

Ове промене би могле бити део Ажурирање за Виндовс 10 20Х2 , који ће вероватно дебитовати у последњем кварталу 2020.

Мицрософт је тренутно припрема ажурирања Виндовс 10 верзије 2004 (20Х1) за јавно увођење у априлу. Након што ажурирање 20Х1 буде испоручено потрошачима, очекује се да ће Мицрософт почети да ради на ажурирању функција следеће године.

Популар Постс