Мицрософт би ускоро могао да објави нови Виндовс

 Најава за Виндовс 10

Мицрософт наводно планира да најави нову верзију оперативног система Виндовс 10 и компанија би могла да размисли о продаји Виндовс 10Кс или велике надоградње Сун Валлеи-а као новог Виндовс-а. Тхе датум изласка је још увек неизвестан , али најава или тизер се не очекују најмање до априла 2021.

Још у октобру 2020. године, у извештају је сугерисано да ће Виндовс 10 бити у великој мери обновљен 2021. године и да је нови интерфејс кодног назива „Сунчана долина“. Поред ажурирања за Виндовс 10 Сун Валлеи, Мицрософт такође планира да најави Виндовс 10Кс , са тренутним циљем дебитовања оперативног система у пролеће 2021.

Према изворима, Мицрософт сада планира догађај Шта је ново за Виндовс у априлу/мају или сесију Шта је ново за Виндовс на конференцији за програмере Буилд 2021. Очекује се да ће се овај догађај одржати након догађаја Шта је ново за игре, који је заказан за крај марта.Остало извештаји такође су наговестили да би Мицрософт ускоро могао да објави нови Виндовс, који би могао бити ажурирање Сун Валлеи-а или Виндовс 10Кс.

Термин Нови Виндовс је за маркетинг, а не за потпуно ново издање Виндовс-а.

Нови Виндовс

Раширено је веровање да ће ажурирање Виндовс 10 Сун Валлеи или Нови Виндовс преправите интерфејс за ствари попут менија Старт и Акциони центар, а Мицрософт такође тестира нови опциони изглед за Старт мени.

Филе Екплорер, који је већ дуже време добијао нови изглед, такође ће добити побољшања у ажурирању Сун Валлеи-а. Извештаји сугеришу да Мицрософт ради на а истинско искуство тамног режима за модерне и старе компоненте , што значи да ће Филе Екплорер такође добити нови тамни кориснички интерфејс.

Важно је напоменути да упркос вишеструким цурењима и разним извештајима, ови детаљи ни на који начин нису званични.

Популар Постс