Мицрософт би могао да смањи ЦПУ захтеве за Виндовс 11

 Захтеви за Мицрософт Виндовс 11

Мицрософт је недавно најавио Виндовс 11 и открио системске захтеве који су обавезни за званичну инсталацију новог оперативног система користећи Виндовс Упдате, Медиа Цреатион Тоол и Упдате Ассистант.

Према Мицрософт документацији за подршку и изјавама портпарола, ваш уређај мора имати новији процесор , ТПМ 2.0 и СецуреБоот омогућили су званично покретање оперативног система.

ТПМ 2.0 је укључен у многе уређаје испоручене у последњих неколико година, али је подразумевано онемогућен. Корисници могу или да омогуће ТПМ 2.0 у БИОС-у или заобићи ограничење модификовањем регистратора или инсталационог медија . За огромну већину корисника, проблем се своди на подршку за чипове.Једноставно речено, ако поседујете уређај који је испоручен пре 2017. године, велика је вероватноћа да ваш уређај не испуњава услове за надоградњу на Виндовс 11. Мицрософт нам је потврдио да корисници могу да надограде само ако имају чипсет 8. генерације или новији. За АМД рачунаре, потребан вам је најмање Ризен 2000.

 Моћи

Али ако имате чип 7. генерације, иако и даље ради без проблема са Виндовс 10 и вашим апликацијама/игрицама, Мицрософт каже да Виндовс 11 неће бити подржан на вашем уређају.

Према Мицрософт-у, разлог за блокирање старијих процесора је да су функције оперативног система Виндовс 11 најприкладније за нови хардвер. Иако се може инсталирати на старије чипове ако модификујете инсталациони медиј, званично се не препоручује јер перформансе или искуство могу бити испод нивоа.

Захтеви за чипсет су засновани на гомили фактора. Мицрософт је одустао од подршке за процесоре 7. генерације и старије због фактора као што су перформансе, могућности, квалитет и разлози поузданости.

Ово је да се осигура да сви имају одлично искуство, написао је Стив Диспенса, програмски менаџер у Мицрософту.

Мицрософт је сада отворен за смањење минималних захтева за Виндовс 11

Међутим, након беса, Мицрософт ће преиспитати своје ЦПУ захтеве.

Интелови чипови седме генерације и АМД Зен 1 ЦПУ-и могу бити подржани у будућности на основу повратних информација од Виндовс Инсајдера и партнера. Међутим, Мицрософт планира да прво тестира ствари са својим инсајдерским програмом пре него што смањи минималне захтеве за процесором.

Данашња верзија за преглед је очигледно доступан и за оне са процесором 7. генерације и Мицрософт ће ревидирати неке од тих захтева за Виндовс 11 ЦПУ на основу података из бета тестирања. Ако перформансе буду довољно добре, подршка за 7. Интел и АМД Зен 1 ЦПУ биће додата касније ове године.

Међутим, Мицрософт тренутно не планира да подржи Интелове чипове шесте генерације и старије.

Популар Постс