Мицрософт би могао да направи паметни звучник који покреће Цортана

 призива-говорник

Слика љубазношћу: Мицрософт.цом

Глас је један од најлакших начина за интеракцију са било којим гаџетом. Такође је забавно и делује веома природно. Популарност паметних звучника у последње време то доказује. Велики играчи као што су Амазон, Гоогле, па чак и Аппле, већ су добили свој део сегмента паметних звучника. Једини паметни звучник који покреће Цортана који је дошао на тржиште био је Хармон Кардон Инвоке. Али пошто Цортана није толико популарна као остали асистенти, никада није украла много тржишног удела.

Али то неће спречити Мицрософт да размишља о томе да сами направи паметне звучнике уместо да се ослања на хардверске партнере. Мицрософт наводно ради на паметном звучнику који покреће Цортана заједно са Куанта Цомпутер, тајванским произвођачем. Ако овај звучник икада види дневну светлост, онда би га Куанта Цомпутер производио.На ЦЕС 2018, Куалцомм је најавио да ће њихова Смарт аудио платформа почети са подршком за Цортану. У извештају се такође помиње да ће паметни звучник покретати Снапдрагон 212 СоЦ. Покрећу га 4 АРМ Цортек А7 процесора и има брзину такта до 1,3 ГХз. Снапдрагон 212 је првобитно био дизајниран за паметне телефоне и сличне уређаје, али сада има уграђено ИоТ језгро. Ово можда не изгледа као моћан чип, али паметном звучнику није потребна добра процесорска снага јер се све ради у облаку.

Мицрософт ради на великом броју производа, али само неколико њих стиже на тржиште. Дакле, ово треба узети са резервом јер је хардверски дизајн овог уређаја у врло раној фази. Много ствари се мора размотрити пре него што се одлуче за производњу у великим размерама.

Такође није јасно какав ће бренд имати овај уређај јер овај дизајн може бити направљен и као референца за друге произвођаче. Ако Мицрософт планира да произведе звучник у своје име, онда је врло вероватно да ће потпасти под бренд Сурфаце.

Многи људи су можда одбили Хармон Кардон Инвоке паметни звучник само зато што га покреће Цортана. Али једна ствар коју треба запамтити је да је Цортана интелигентнија од Сири, али не тако интелигентна као Гоогле Ассистант или Амазон Алека.

На Буилд 2018, Мицрософт је коначно најавио оно што се дуго чекало Цортана-Алека интеграција . То значи да ће Цортана звучник такође имати Алека у себи. Ово ће га дефинитивно учинити привлачнијим. Ускоро ће Амазон Ецхо звучници такође имати интегрисану Цортану. Дакле, до тренутка када се овај звучник заиста појави на тржишту, Цортана ће, надамо се, добити љубав коју заслужује од људи.

Популар Постс